Heuliez zor günler geçiriyor

Alphan Manas'ın satın almak için girişim yaptığı Fransız firma ödeme güçlüğü çekiyor

Abone ol

PARİS - Türk iş adamı Alphan Manas'ın daha önce hisselerini satın almak için girişim yaptığı Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez zor günler geçiriyor.

Fransız ticaret mahkemesi, ödeme güçlüğü içinde bulunduğunu resmen bildirmesinin ardından, şirket üzerinde altı ay süreyle izleme süreci başlattı.

Mahkeme, 28 Temmuz tarihinde tekrar bir duruşma düzenleyerek, zor durumdaki şirketin geleceği konusunda izlenecek hukuki yolu belirlemeye çalışacak.

Türk işadamının, nisan ayı başında şirketin yüzde 15'ini satın almak için yaptığı teklif, kabul edilmemişti.

Devlet ve bölgesel yönetim de, yaptıkları ve yapacakları maddi katkılardan dolayı Heuliez'in geleceği ile yakından ilgileniyor.

Fransa'nın batısındaki Poitou-Charentes bölgesindeki Heluiez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor.

Bölge meclisi daha önceki yıllarda şirkete 5 milyon euro maddi yardımda bulunmuştu. Geçen yıl kurulan devlete bağlı Stratejik Yatırımlar Ajansı'nın da şirkete 10 milyon euro yardım yapmayı planladığı  bildirilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iddianame düzenlendi Geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı