Her ülke üzerine düşeni yapmalı

S&P'nin not indirimini değerlendiren İspanya Başbakanı Rajoy, Euro Bölgesi ülkelerini üzerine düşen reformları yapmaya çağırdı.

Abone ol
MADRİD - İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P), İspanya'nın kredi notunu AA-'den iki puan düşürerek A'ya indirmesini "Her ülke reform yapmak zorunda" diye değerlendirdi.
Rajoy, bugün Malaga kentinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Ocak ayı sonunda yapılacak AB Konseyi toplantısında "Euroya tam, açık ve kararlı bir şekilde sahip çıkılmasını isteyeceğini" söyledi. Rajoy, "Sahip olmadığımızı harcayamayız, kamu açığını kontrol etmeliyiz. Her ülke üzerine düşen reformları yapmak zorunda. AB, finans sorunlarını çözmek zorunda" şeklinde konuştu.
Kısa bir süre önce iktidara gelen ve hemen ilk önlem paketlerini açıklayan Rajoy, "Zor bir dönemden geçiyoruz ama ne yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz. İstihdam yaratmak ve ekonomik büyümeyi sağlamak için fikrimiz çok açık ve bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.
Maliye Bakanı Cristobal Montoro da, S&P'nin euro bölgesindeki 9 ülkenin kredi notunu düşürme kararını "Çok fazla genel, çok ülkeyi etkiliyor ve euroya güveni etkiliyor ama şu anda önemli olan gerekli karşılığı vermek" diye yorumladı.
Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur