Hatay'da çürük bina yıkıldı, az hasarlı binaya zarar verdi

Kahramanmaraş merkeliz 6 Şubat depremlerinde hasar gören binaların yıkımı sürüyor. Hatay'ın Defne ilçesinde de altı katlı bir bina yıkıldı. Ancak yıkım sırasında bina, hemen yanında bulunan az hasarlı binanın üzerine devrilerek zarar verdi. 

Haber Merkezi | Abone ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da, mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları  sürüyor. Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi'nde 6 katlı binanın yıkımı için bina sakinleri bir firmayla anlaştı ve yıkım için çalışmalar başladı.

Yıkım ekiplerinin çalışması esnasında iş makinesinin darbesiyle yıkılan 6 katlı bina, yan tarafında bulunan 6 katlı az hasarlı binanın üzerine devrildi. 6 katlı binanın devrilme esnasında etrafı toz bulutları kaplarken vatandaşlar panik oldu.

Hasar oluştu

6 katlı binanın yan tarafa devrilmesi sırasında yaralanan kimse olmazken orta hasarlı binada hasar oluştu. Yıkım esnasında meydana gelen sesle birlikte vatandaşlar deprem korkusunu bir daha yaşadı.

'İkinci depremi yaşadık'

Yıkım için komşularının özel firmayla anlaştığını dile getiren Ahmet Ağbat, "Komşularımız yıkım kararı almışlar ama nasıl bir firmayla anlaşmışlar bilemiyorum. Normalde kendi binalarını yıkarken bizim binanın üzerine devirdiler. Bu şekilde nasıl yıkım olur anlamadım. Bu bina yan tarafa, insanların veya araçların üzerlerine düşebilirdi. Hiçbir önlem almadan böyle yıkım yaptılar. Bizim binaya daha fazla zarar verdiler. Benin binam az hasarlıydı. Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık. Nasıl olacak ben de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu İstanbul'da içme suyu fiyatlarına zam! AB'den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi!