Hakkari'deki saldırılarla ilgili bilgi aldı

Çukurca'daki terörist saldırıyla ilgili 2 komutandan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül daha sonra İran Dışişleri Bakanı Salihi'yi ağırladı.

Abone ol

ANKARA - Çukurca'daki terörist saldırıyla ilgili 2 komutandan harita üzerinde bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra  İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi kabul etti. Gül, Salihi'yi kabulünde Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını vurguladı ve İran ile Türk güvenlik birimleri arasında oluşturulan işbirliğinin süreceğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre Gül, Genelkurmay Başkanlığından 19 Ekim gecesi 8 ayrı bölgeye eş zamanlı düzenlenen ve 24 askerin şehit olduğu terörist saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda ayrıntılı bilgi verilmesini istedi.

Bunun üzerine Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Abdullah Recep ve Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral Haluk Cumali Çetinkaya, bugün Cumhurbaşkanlığına giderek, saldırının nasıl gerçekleştiğini harita üzerinde Gül'e anlattılar.

İşbirliği sürecek

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Salihi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Dini Lider Hamaney başta olmak üzere, İranlı yöneticilerin selam ve iyi dileklerini iletti. İran halkı adına, Cumhurbaşkanı Gül'e ve Türk halkına Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sunan Salihi, terörün sona erdirilmesi için müştereken çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Salihi, siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin pekiştirilmesinin yanı sıra, terörle mücadele alanında iş birliğinin devam edeceğini söyledi. İran Dışişleri Bakanı, bölgesel gelişmelerle ilgili olarak Türkiye'nin değerlendirmelerini almaktan her zaman memnuniyet duyduklarını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül de Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladığı görüşmede, bu konuda İran ile Türk güvenlik birimleri arasında ihdas edilen iş birliğinin süreceğini ifade etti.

Geçen Şubat ayında İran'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ikili işbirliği alanlarında kararlaştırılan konularda kaydedilen ilerlemeler hakkında Salihi ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve İran'ın bölgesel gelişmeler konusunda her seviyede istişareleri sürdürmesinin önemine işaret etti.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak