Hakkari ve Şırnak'ta iki şehit

Hakkari ve Şırnak'ta mayın patlaması sonucu iki asker şehit oldu

Abone ol
ŞIRNAK - Hakkari ve Şırnak'ta teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu iki asker şehit oldu.
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortaköy'de mayına basan bir asker şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre, Piyade Er Emin Şener, Ortaköy'de devriye sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu yaralandı.
Yaralı Şener, kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesinde şehit oldu. 
Şehidin cenazesinin memleketi olan Van'a gönderildiği bildirildi.
Hakkari'de  bir çavuş şehit oldu
Hakkari'deki operasyon sırasında teröristlerin döşediği patlayıcının infilakı sonucu bir askerin şehit olduğu bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hakkari'nin Yüksekova kırsalında yapılmakta olan operasyon kapsamında, bugün saat 12.40'ta bölge kontrolü için faaliyette bulunan bir birliğin manevrası esnasında terör örgütü tarafından araziye döşenmiş bir el yapımı patlayıcı infilak etti.
İnfilak sonucu bir çavuş şehit oldu.
Mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi
Ayrıca Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde yürütülen arazi arama faaliyeti sırasında, terör örgütü PKK üyelerine ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesi Oramar Tepe'de, terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmanın ardından bugün sabah saatlerinde güvenlik güçlerince arazi araması yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, Oramar bölgesindeki faaliyet sırasında, doğal sığınak içerisinde 1 adet 82 milimetrelik havan mühimmatı, 2 adet pet şişe içerisinde patlayıcı madde, örgütsel doküman ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi, patlayıcı madde yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ile sığınağa yakın bölgede 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı madde bulunduğu kaydedilerek, bölgede gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından patlayıcı maddelerin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Güvenlik güçlerinin, Çukurca ilçesi Narlı köyü dağlık arazi kesimindeki Haskel Kayalıkları bölgesinde de arazi arama faaliyeti yürüttüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
"Söz konusu bölgede yapılan arazi araması sırasında 1 adet RPG-7 roketatar ve 1 adet roketatar mermisi tuzaklanmış olarak bulunmuş, roketatar mermisi gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasından sonra etkisiz hale getirilmiştir. Kurudere köyü Karadul Deresi girişinde icra edilen arazi araması esnasında da 1 adet Kalaşnikof marka tüfek ile bu silaha ait 5 adet şarjör ve 230 adet fişek ele geçirilmiştir."
Mazhar Alanson evlat acısıyla sarsıldı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu MEB ara tatil tarihlerini açıkladı Konya’da deprem! Tedirginlik yarattı