Gümrük Muhafaza ekiplerinden 521,1 milyon liralık kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Mersin Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği risk analizi ve istihbarat çalışmaları sonucunda usulsüzlük yaptığı tespit edilen firmaya ait konteynerler mercek altına alındı. Mersin ve İstanbul'da yapılan iki operasyonda ekiplerin başarılı çalışması sonucunda, 521 milyon 100 bin lira değerindeki kaçak eşyaya el konuldu.

AA | Abone ol

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin olaya konu olan firmaya düzenledikleri operasyonda, plastik ham maddesi olarak beyan edilen konteynerlerde, çeşitli markalara ait cep telefonundan kol saatine, güneş gözlüğünden oyun konsol cihazına kadar yaklaşık 36,3 ton ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 505 milyon lira olan kaçak eşya ele geçirildi.

İstanbul ile İstanbul Deniz gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürlükleri ekiplerince de Ambarlı Gümrük Müdürlüğü'nde operasyon yapıldı. İncelemelerde piyasa değeri yaklaşık 16 milyon 100 bin lira olan 230 bin paket yabancı bandrollü kaçak sigaraya el konuldu.

Böylece iki operasyonda 521 milyon 100 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

Soruşturmalar ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.

Galata Kulesi çevresinde yangın Hollanda maçı sonrası gündem yaratan paylaşım Lufthansa ve Avusturya Havayolları İsrail uçuşlarını iptal etti İstanbul'da zam sonrası taksimetre güncelleme kuyruğu sürüyor Eleştirilmişti: Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nden kıyafet kararı