Görese'de 21 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, operasyonda 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Abone ol
DİYARBAKIR -Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada, insansız hava aracından alınan görüntülerde, operasyonda 21 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.
Vali Mustafa Toprak imzalı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü ile Elazığ sınırında yer alan Görese Dağı arasındaki Bazırgirt Tepe bölgesinde yapılan tespit üzerine bölgeye yönelik Jandarma Özel Harekat Timleri ile önce özel pusu faaliyetinin düzenlendiği, örgütün Dicle bölge sorumlusu olduğu bilinen Armanç kod Hüseyin Akdoğan ile birlikte toplam 3 teröristin ölü olarak etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ele geçen bilgisayardaki teröristlere ait bilgilerin İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirilmesi sonucu elde edilen bilgiler çerçevesinde Bazırgirt Tepe kuzey yamaçlarına 2. Ordu Komutanlığınca, 7. Kolordu Komutanlığı aracılığı ile insansız hava aracı gönderildiği belirtildi.
İnsansız hava uçaklarıyla teröristlerin yeri belirlendi
Açıklamada, insansız hava aracının yaptığı tespitler üzerine, bölgeye 16 Aralık 2011 tarihinde hava harekatı başlatıldığı bildirildi. Beş gün süren operasyona ilişkin şu bilgilere yer verildi;
"Biri teröristlerin ana karargahı olmak üzere dört katlı mağara ile birlikte 7 ayrı terörist kamp yeri bulunmuştur. Kamp yerlerinde teröristlere ait silah, teçhizat, malzeme, çok sayıda örgütsel dokuman ve ilimizin bazı ilçelerine yönelik eylem planları ile çatışmada ölmüş teröristlere ait olduğu değerlendirilen doku parçaları ele geçirilmiştir."
Açıklamada, teröristlere ait 1 M-16 piyade tüfeği, 1 kannas keskin nişancı tüfeği, 1 bixi makineli tüfek, 5 kaleşnikof piyade tüfeği, mevzilerde teröristlere ait hücum yeleği içerisinde bırakılmış vaziyette 2 el bombası ile yine muhtelif yerlerde toplam 16 dolu kaleşnikof şarjörü (480 mermi) bulunduğu belirtildi.
Kar ve sis engeli
Terörist üslenme bölgesine yönelik hava harekatının ardından kar ve sis gibi kötü hava şartları nedeniyle bölgenin iki gün ateş destek silahları ile baskı altına alındığı, ancak üçüncü gün hava şartlarının düzelmesiyle kara harekatının yapılabildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
"İnsansız hava aracından alınan görüntülerde, operasyonda 21 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmekle birlikte, terörist cesetlerinin bir kısmının kötü hava şartlarından istifade ile diğer teröristler tarafından zayiatlarını gizlemek amaçlı kaçırıldığı ve/veya başka bir alanda alanda saklandığı, değerlendirilmektedir. 
E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı