Gönüllüler toprağa verildi

Hayatını kaybeden 9 gönüllüden 8'i toprağa verildi.

Abone ol

ANKARA - İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybeden 9 gönüllüden 8'inin cenazesi toprağa verildi. Saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Furkan Doğan için Hunat Camisi'nde düzenlenen törene yakınları, okul arkadaşları, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazından sonra Furkan Doğan'ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi'ne kadar vatandaşlarca taşındı.

Cenaze törenine katılanlar sık sık ''Kahrolsun İsrail', ''İsrail akıttığı kanda boğulacak'' ''Şehitler ölmez'' diye slogan attı.

Furkan Doğan'ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Doğan'ın tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı, definden sonra babası Ahmet Doğan'a teslim edildi.

Cengiz Akyüz'ün cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi.

Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz (14), babasıyla gurur duyduğunu belirterek, ''Ben de bu yolda şehit olmaya hazırım'' dedi. Baba Bahattin Akyüz de oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Tekvandocuya Adana'da tören

Milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu cenazesi, Sabancı Merkez Camisi'nde törenin ardından Kabasakal Mezarlığı'nda götürülerek toprağa verildi.

Tören sırasında, vatandaşlar, ''Kahrolsun İsrail'' şeklinde sloganlar attı.

Çetin Topçuoğlu'nun bir radyoya yazdığı son mektubunda ''Bana dua edin. Şehit olmam için, şahit olmam için'' ifadesini kullandığı öğrenildi.

Cadde üzerinde namazı kılındı

Saldırıda yaşamını yitiren Fahri Yaldız ise Adıyaman'da toprağa verildi. Uçakla Adıyaman'a getirilen Yaldız için ilk tören Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde yapıldı.

Daha sonra Adıyaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ulu Camiye getirilen Yaldız'ın cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.  Camideki yoğunluk nedeniyle Yaldız'ın cenazesi cami avlusuna alınamadı. Bunun üzerine cenaze caddede masa üzerine konuldu. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı namazın ardından cenaze, Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cengiz Songür'ün (47) cenazesi ise İzmir'de toprağa verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ndeki cenaze törenine Songür'ün eşi Nurcan, çocukları ve kardeşleri, gemide bulunan gönüllüler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde vatandaşlar, gemide Songür'ün yanında olanlara sarılarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Taziyeleri kabul eden Cengiz Songür'ün tek oğlu İsmail Songür'ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Olayda yaralanan Musa Çoğaş, gazetecilere gemide giydiği ayakkabısının üzerindeki kan izlerini gösterdi.

Cenaze namazı öncesi yaralı Musa Çoğaş, Songür'ün tabutunu öptü. Songür'ün cenaze namazını, amcasının oğlu Kemal Songür kıldırdı.  Cengiz Songür'ün cenazesi Buca'daki Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi.

İbrahim Bilgen'in (70) cenazesi Siirt'te toprağa verildi. 

Bilgen'in cenazesi uçakla İstanbul'dan Diyarbakır'a oradan da kara yoluyla Siirt'teki Çarşı Hacı Abdülhakim Camisi'ne getirildi.

 Cenaze törenine, gemide bulunan gönüllülerden Metin Yardım ve Bilgen'in yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Bilgen'in cenazesi, namazın ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene katılan binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayrakları taşırken, tören boyunca İsrail aleyhinde slogan attılar.

Gazeteci Kılıçlar'ın cenazesi

Saldırıda hayatını kaybedenlerden gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi de İstanbul'da toprağa verildi.

Beyazıt Camisi'nde, cuma namazının ardından Kılıçlar (38) için cenaze namazı kılındı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Gazze'ye insani yardım götüren ve saldırıya uğrayan gemide Müslüman, Yahudi, Hristiyan her dinden insanın bulunduğuna dikkat çekerek, bütün o insanların adalet için bir araya geldiklerini söyledi.

Kılıçlar'ın cenazesi, daha sonra omuzlara alınarak, Vezneciler'e kadar taşındı ve burada cenaze aracına konuldu.  Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi daha sonra tekbirler ve dualar eşliğinde defnedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Necdet Yıldırım'ın cenazesi ise dün Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak