Genel Kurul'da Erdoğan gerginliği

Başbakan Erdoğan'ın Meclis'te 'terör' gündemiyle yapılan kapalı oturuma katılmaması gerginlik yarattı.

Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, ''terör'' konulu Genel Görüşme için kapalı oturuma geçildi. Muhalefet partileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulundaki terör konulu genel görüşmede bulunmamasını eleştirdi.

TBMM Genel Kurulunda, terör konulu genel görüşmeye geçilmeden önce CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi söz aldı.

Başbakan Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Krallığı Başbakan Yardımcısı, Savunma ve Havacılık Bakanı Prens Sultan Bin Abdulaziz Al Saud'un vefatı nedeniyle Suudi Arabistan'a taziye ziyaretinde bulunduğunu anımsatan Hamzaçebi, "Bu kadar önemli günde, taziye ziyaretini başka güne bırakma ihtimali yok mu, terör bu kadar önemsiz mi?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Erdoğan'ın, il başkanları toplantısına, taziyeye zamanı olduğunu ancak parlamentoya gelip bilgi vermeye zamanının bulunmadığını öne sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da görüşmelerin, yarına bırakılmasını önerdi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Başbakan Erdoğan'ın Genel Kurulda olmasını tercih ettiklerini, görüşmenin yarın da yapılabileceğini söyledi.

CHP'liler sıra kapaklarına vurdu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşmalara Hükümet adına yanıt vermek istedi ancak CHP'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, bir süre Bozdağ'ın konuşmasını engelledi. Sağlam, milletvekillerini, "Bu doğru değil. Cihazlara zarar veriyorsunuz" diyerek uyardı. Bu sırada görüşmeleri izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul salonundan ayrıldı. Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Suudi Arabistan'da cenazeye katıldığını, Başbakan Erdoğan'ın ise taziyeye gittiğini anımsatan Bozdağ, bunun ikisinin usulünün ve devlet yönetimi içindeki yerinin ayrı olduğunu söyledi. Bozdağ, Başbakan'ın bu görüşmeye katılması için yarın yapılmasını arzu ettiklerini ancak yarın da MGK toplantısının yapılacağını anımsattı.

Aslı dururken vekiline niye müracaat ediyorsunuz

MHP Grup Başkanvekili Vural, Bozdağ'ın MGK'nın yarın yapılacağını söylediğini anımsatarak, MGK'nın, TBMM'den üstün olmadığını söyledi. Vural, "Cumaya erteleyin. Hani önce milletti. İşinize geldiğinde millet, işinize geldiğinde bürokratik egemenlik" dedi.

Vural, Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın vekalet ettiğini, görüşmelerde de onun bulunması gerektiğini savunarak, "Ancak aslı dururken vekiline niye müracaat ediyorsunuz, biz aslı gelsin istiyoruz" görüşünü savundu.

Görüşmelerin ardından kapalı oturuma geçildi.

Mazhar Alanson evlat acısıyla sarsıldı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu MEB ara tatil tarihlerini açıkladı Konya’da deprem! Tedirginlik yarattı