GATA'da mezuniyet sevinci

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi 31. Dönem mezunu 54 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.

Abone ol

ANKARA - Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi 31. Dönem mezunu 54 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.

GATA Spor Salonu'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Birgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, GATA'da görevli subaylar, öğretim üyeleri ve mezunların yakınları katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Koray Akbaş, GATA'da 593 tıp fakültesi öğrencisi, 388 yüksek hemşire, 238 astsubay meslek yüksek okulu ve 225 tıpta uzmanlık, yan dal uzmanlık öğrencisi, 75 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, 10 dost ve müttefik ülkeye ait 157 misafir askeri personel olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından mezunlara "Hekim Andı" okutuldu.

Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Adem Ayhan da mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ve diğer mezunlara diplomaları verildi.

Dönem birincisi Ayhan, diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden alırken, ikinci Yavuz Çakır'a TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve üçüncü Kadir Küçük'e de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diplomalarını verdi.

Törende Genelkurmay Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Birgel ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erten de mezun olanlara diplomalarını verdi.

İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı MÜSİAD'dan 4,5 trilyon dolarlık büyüme modeli Kalyon, BAE’li ortağıyla 5 yılda 5 milyar dolar yatırım yapacak "İsrafı önlemek için radikal bir değişim gerekli" Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa maçı ertelendi