Garanti ve İş Bankası tahvil ihraç edecek

İş Bankası ve Garanti Bankası tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu.

Abone ol

ANKARA - İş Bankası 5 milyar liralık Garanti Bankası da 3 milyar liralık tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. 1 milyar 104 milyon 390 bin liralık bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu. Türk Ekonomi Bankası'nın başvurusu, Fortis Bank A.Ş'yi devralması ve birleşmeyle ilgili olarak, birleşme sözleşmesinin ve esas sözleşme değişikliğinin onaylanması amacıyla yapıldı.

Finasbank A.Ş'de 255 milyon liralık bedelli hisse senedi için SPK'ya başvururken, bankanın nakit olarak artırılacak 255 milyon liralık sermayesini temsil edecek payların, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz yoluyla satılması, ayrıca bu işlemle birlikte şirket ortağı National Bank of Greece grubunun sahip olduğu paylardan 245 milyon liraya kadar ve talep olması halinde toplam halka arz tutarının yüzde 15'ine kadar mevcut payların da halka arz yoluyla satışının planlandığı belirtildi.

Bu hafta ayrıca Ceylan Yatırım Holding A.Ş. 156 milyon 170 bin liralık bedelli hisse senedi ihracı, Karaman Yem ve Un Gıda Sanayi Ticaret A.Ş iç kaynaklardan karşılanmak üzere 1 milyon 168 bin 125 lira tutarında hisse senedi ve Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş 10 milyon liralık halka açılma talebi nedeniyle SPK'ya başvuran şirketler oldu.

Bu arada, Ceylan Yatırım Holding A.Ş, kayıtlı sermaye sistemine geçmek veya tavan yükseltmek amacıyla SPK'ya başvuruda bulundu. Başvuruda, Ceylan Yatırım Holding A.Ş'nin önceki kayıtlı sermaye tavanı 60 milyon, yeni kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon lira ve ödenmiş veya çıkarılmış sermayesi ise 6 milyon 830 bin lira olarak yer aldı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı