Garanti Gelecek Zirvesi'nde küreselleşmenin geleceği tartışıldı

"Garanti Gelecek Zirvesi; Küresel Değişimin İzinde" başlıklı konferansta küresel oyunda kriz sonrası dönemi ve dünyanın olası yeni düzeni tartışıldı

Abone ol

İSTANBUL - Garanti Bankası tarafından düzenlenen Garanti Gelecek Zirvesi'nde, küreselleşmenin geleceği ve global güç dengesi tartışıldı.

Garanti Bankası'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, küresel oyunda kriz sonrası dönemi ve dünyanın olası yeni düzenini tartışmaya açan "Garanti Gelecek Zirvesi; Küresel Değişimin İzinde" başlıklı konferansın yapıldığı belirtildi.

Konferansta konuşan dünyaca ünlü iki uzman, Singapur Ulusal Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kishore Mahbubani ve Financial Times Gazetesi Baş Ekonomi Yorumcusu Martin Wolf'un, 2010 ve ötesinde küresel ekonomik güç dengesinin Batı'da mı kalacağı yoksa Doğu'ya mı kayacağı yönündeki projeksiyonları tartışmaya açtığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, uzun yıllar diplomat olarak çalışan ve Singapur'un Birleşmiş Milletler'deki daimi temsilciliğini yürüten Prof. Dr. Mahbubani'nin, global güç dengesinde meydana gelen çarpıcı değişimi ortaya koyarak, Asya'nın yükselişiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Mahbubani, "Uzun yıllardır Türkiye'nin geleceğini Batı'da yani Avrupa ve Amerika'da gördünüz. Kendinizi 21. yüzyıla hazırlamak istiyorsanız, Batı'ya bakarken Doğu'ya da bakmayı ihmal etmeyin. Çünkü global gücün Asya'ya kayışını kimse engelleyemeyecek" ifadelerini kullandı.

Davos ve Bilderberg gibi uluslararası forumların sürekli katılımcıları arasında yer alan Martin Wolf ise küresel ekonomideki güncel gelişmeler ve krizden çıkış süreciyle ilgili görüşlerini aktardı.

Dünya iş çevrelerinin dikkatle izlediği ekonomi yorumcuları arasında yer alan Wolf, küresel sistemin geleceğine ilişkin senaryoları gündeme getirdi.

Wolf,  "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini bugüne kadar hep destekledim. Ancak Türkiye, Avrupa Birliği'nde yer almayacak. Tek başına yürümeye devam edecek. Fakat bunu dünyanın sonu olarak görmemek lazım. Önünüzde hem batı hem de doğuyla birlikte yürümek gibi çok önemli bir fırsatınız var" ifadelerini kullandı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur