G. Koreli CEO'ları yatırıma çağırdı

Güney Koreli şirketlerin CEO'larını Türkiye'ye yatırıma çağıran Çağlayan, "Güvenli bir liman arıyorsanız geç kalmayın" dedi.

Abone ol

SEUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Koreli şirketlerin üst yöneticilerine (CEO), ''Eğer küresel olmak istiyorsanız, güvenli bir liman arıyorsanız geç kalmayın'' çağrısında bulundu.

Bakan Çağlayan, Güney Koreli şirketlerin CEO'larıyla bir araya geldiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kore ile Türkiye'yi birbirine bağlayan çok önemli tarihi köprüler olduğunu söyledi.

''Batıdan Doğu'ya gelmiş biri olarak, Batı'da işlerin bayağı kötü olduğunu ifade etmek istiyorum'' diyen Çağlayan, Avrupa'da işlerin iyi olmadığını söyledi. ''Avrupa'nın şişirilmiş bir balonun içindeki havayı hapsedebildiği kadar hapsettiğini'' ifade eden Çağlayan, ''ABD'de 2009'da Mortgage piyasasında başlayan krizin tüm dünyanın aklını başına getirdiğini'' belirtti.

Hiçbir ülkenin bu krize hazırlıklı olmadığına işaret eden Çağlayan, ''Şişirilmiş olan balonların birbiri ardına patlamaya başladığını, sarsılmaz, asla erimez denilen buz dağlarının erimeye başladığını, birçok şirketin, birçok finans şirketinin, bankanın adının unutulduğunu, buharlaştığını, uçup gittiğini'' söyledi. 

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin, önemli yatırım avantajları sağladığını belirterek şöyle devam etti:

Türkiye, yeni bir yatırım teşvik sisteminin yeniden oluşturulduğu bir dönemle karşı karşıya. Her şeyi ithal eden değil, üreten ve dünyaya satan bir ülke haline gelmek istiyoruz. Türkiye'de yatırım yaptığınız bölgeye göre bedelsiz arsaya bile sahip olabiliyorsunuz, sadece yüzde 2 kurumlar vergisi ödüyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 2'lik bir kurumlar vergisi yoktur.''

Türkiye, geleceğin Detroit'i olacak

Çağlayan, Türkiye'nin otomotiv sektöründe ciddi bir şekilde büyümek niyetinde olduğunun altını çizerek, Türk otomotiv sektörünün hem iç hem dış pazarda çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirtti.

''Türkiye, geleceğin Detroit'i olacaktır'' diyen Çağlayan, motor ve aktarma organları yapımına özel destek verileceğini,  demir çelik, kimya, uzay havacılık gibi yüksek teknoloji içeren yatırımlarda da Türkiye'nin büyük fırsatlar sağlayacağını bildirdi.

24 saat bana ulaşabilirsiniz

Bakan Çağlayan, toplantıya katılan CEO'lara kartvizitini dağıttırarak, kartvizitte şahsi mailinin de yer aldığını söyledi. ''24 saat bana ulaşma imkanına sahip olacaksınız. Beni 24 saat bulabilirsiniz, saat farkına aldanmayın ben o saatte belki Japonya'da belki ABD'de olabilirim'' diyen Çağlayan, Güney Kore ile çok ciddi işbirliği olabileceğine inandığını söyledi.

Bakan Çağlayan'ın bir araya geldiği CEO'ların temsil ettiği şirketler şöyle:

-Samsung Electronics

-Hyundai Motor

-Korea Elektric Power

-Samsung CT

-GS Engineering

-Posco Engineering

-SK Engineering

-Hyundai Rotem

Öte yandan Bakan Çağlayan, bir Türk iş adamının sahip olduğu Pasha Restoran'da iftar açtı ve ardından mutfağı gezerek çalışanlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi