G-20 Türkiye'de yapılacak

Devlet Bakanı Babacan G-20 konferansının nisan ayı sonu veya mayıs ayı başı gibi tarihte Türkiye'de yapılacağını açıkladı.

Abone ol

ANKARA/KIZILCAHAMAM - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Konferansı'nın Nisan ayı sonu, Mayıs ayı başı gibi bir tarihte Türkiye'de yapılacağını bildirdi. 

Babacan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2011'in hiçbir şeyin otomatik pilota bağlanamayacağı bir yıl olduğunu belirterek, "2011'de mutlaka her an, her dakika işin başında olunması ve gelişmelerin gün gün takip edilip bu gelişmelere göre kararlar alınıp çalışmalara yön verilmesi gerektiğini" vurguladı.

"Bu yıl rehavete asla yer yok, rehavet marjı yok" diyen Babacan, sağlam politikalara mutlaka devam etmeleri gerektiğini, önceliğin istikrar olduğunu kaydetti. 

G-20 Konferansı

"Türkiye'de nisan ayı sonu, mayıs ayı başı gibi bir tarihte G-20 Konferansı düzenleyeceğiz" diyen Babacan, konferansın G-20 Dönem Başkanı Fransa ile beraber, Fransa-Türkiye eşbaşkanlığında düzenleneceğini söyledi.

Bu konferansta, dünyadaki enerji ve gıda fiyatlarının İstanbul'da masaya yatırılacağını ifade eden Babacan, "G-20 olması tabi hem katılım açısından hem küresel yansımalar açısından son derece önemli olacak. Hem gıdanın hem enerjinin Türkiye'de konuşuluyor olmasının da dünya açısından kuşkusuz, tabi özel ayrı bir anlamı olacak" dedi.

YOİKK onaylandı

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, V. Kızılcahamam Yatırım Konferansı çerçevesinde YOİKK Teknik Komiteler Eylem Planı hazırlık çalışmalarının tamamlanması sonrasında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile YOİKK üyesi kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Toplantıda, YOİKK bünyesinde yatırım ortamının farklı alanlarında iyileştirme çalışmaları yürüten 12 Teknik Komitenin 2011 yılında ve önümüzdeki dönemde yürüteceği çalışmaların değerlendirildiği belirtilen açıklamada, 72 eylem içeren YOİKK Teknik Komiteler Eylem Planının onaylandığı ifade edildi.

 Eylem planının, YOİKK kararı ekinde Hazine internet sitesinden kamuoyuna duyurulacağı kaydedilen açıklamada, eylem planı kapsamında teknik komiteler tarafından yürütülecek çalışmaların sekretarya tarafından aylık olarak izleneceği ve 3 aylık dönemlerde kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu YOİKK kararı ile ayrıca, YOİKK yapısı ve çalışma esasları ile ilgili olarak, ''Şirket Kuruluşu Teknik Komitesi''nin isminin ''Şirket İşlemleri Teknik Komitesi'' olarak değiştirilmesine ve YOİKK platformunun daha hızlı, esnek ve sonuç odaklı çalışabilmesini sağlayacak yapısal ve işlevsel değişikliklere karar verildiği bildirildi.

Bakan açıkladı! Narin Güran olayında kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi