Fransız tahvilleri yoğun ilgi gördü

13 Ocak'ta S&P'nin notunu kırdığı Fransa, geçen hafta düzenlediği farklı tahvil ihraçlarında yaklaşık 18 milyar euro borçlandı.

Abone ol

PARİS - Fransa Borçlanma Ajansının (AFT) geçen hafta düzenlediği tahvil ihalelerine en çok ilgiyi gelişmekte olan ülkelerin fonları ve merkez bankaları gösterdi.

Fransa Borçlanma Ajansı Başkanı Philippe Mills Fransa'da yayım yapan Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin fonları ve merkez bankalarının her zaman Fransız tahvilleriyle ilgilendiğini ancak özellikle geçen hafta düzenlenen farklı ihalelerde bu ülkelerin tahvil alımlarında belirgin bir artış görüldüğünü vurguladı.

Mills, söz konusu ihalelere bankalarınsa çok fazla ilgi göstermediğine dikkati çekti.

Fransa, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) 13 Ocak'ta bu ülkenin "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu bir basamak düşürerek "AA " ya çekmesinin ardından geçen hafta düzenlediği farklı tahvil ihraçlarında yaklaşık 18 milyar euro borçlanmıştı.

Fransa Borçlanma Ajansı, bugün düzenleyeceği kısa vadeli bono ihraçlarında 7-8,3 milyar euro aralığında borçlanma hedefliyor.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur