Fransa'daki 'Türkiye Mevsimi' yarın sona eriyor

Türkiye Mevsimi'nin kapanışını, Başbakan Erdoğan yapacak

Abone ol

PARİS - Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi", yarın akşam Versay Şatosunun içinde yer alan opera binasındaki "Müsenna" etkinliği ile sona erecek.

"Türkiye Mevsimi" etkinliklerinin kapanış törenine, resmi bir ziyaret için Paris'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Soprano ve müzikolog Çimen Seymen'in "Müsenna" projesinde, Avrupa barok müziği ile klasik Türk müziği uzmanlarının birlikte yorumladıkları, otantik barok ve Osmanlı devri çalgıları ile 17. Yüzyıl Avrupa ve Osmanlı saray müzikleri aynı çatı altında seslendiriliyor.

Osmanlı ve Avrupa saraylarında çalınan eserlerden derlenen etkinlik, daha önce Fransa'nın çeşitli kentlerinde gösterime sunulmuş ve büyük ilgi görüşmüştü.

Müsenna projesi ile ilgili olarak Fransız Milli Kütüphanesinde saklanan 350 senelik Ali Ufki'nin Paris el yazması da, etkinlikler boyunca ilk defa halka açık sergilenmişti.

Büyük beğeni toplayan konserlerde, "Turchescha" ve "Cevher-i Musiki grupları", Prof. Dr. Hakan Cevher'in transkripsiyonunu yaptığı Ali Ufki Mecmua'sından diğer eserleri ve aynı devrin Avrupa eserlerini Çimen Seymen yönetiminde seslendirmişti.

Enflasyon muhasebe düzenlemesiyle ilgili geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı Tarımsal destekler üreticiyi memnun etmedi