Fransa, euronun kriterlerinde değişiklik istiyor

Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, euro kriterlerini belirleyen istikrar paktında değişiklik istedi

Abone ol

PARİS - Fransa, euro para birimine katılmak için gerekli olan kriterleri belirleyen istikrar paktında değişikliğe gidilmesini istedi.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Christine Lagarde, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, "kamu borçları ile ilgili istikrar paktında değişikliğe gidilmesi için reform yapılmasının gözden geçirilmesi gerektiğini" savundu.

Lagarde, mali istikrar ve rekabet gücü gibi değerlendirmelerin de, kriterlerin içine dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan'daki krizin, AB için zor bir dönem olduğunu ifade eden Lagarde, "Bu durum, başta Almanlar olmak üzere, AB'deki ortaklarımızla, ekonomi yönetimini, ekonomik uyumu, zengin ve fakir ülkeler arasındaki farkın düşürülmesi gibi sorunları gözden geçirmemizi sağlamalı" diye konuştu.

Euro bölgesi arasındaki kuralları belirleyen istikrar paktına göre, ülkelerin kamu borçları, gayri safi milli hasılanın yüzde 3'ünü geçmemesi gerekiyor.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır