Fiat Doblo hibrid motorla donatıldı

Fiat Doblo'nun yeni nesil doğalgazla çalışan hibrid motorlu versiyonu Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Abone ol

BURSA - TOFAŞ'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo'nun yeni neslinin doğalgazla çalışan hibrid motorlu versiyonunun, ilk kez 80. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağı bildirildi.

Fiat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2000 yılından bu yana 1 milyon adede yaklaşan üretimiyle dikkati çeken Fiat Doblo'nun yeni nesli, 80. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tüm dünya basınının karşısına hibrid versiyonu ile çıkmaya hazırlanıyor.

Fiat Doblo Natural Power (Doğal Güç) adıyla tanıtılacak doğal gazla çalışan ve 1.4 litre 120 HP'lik T-jet motorla kombine edilen yeni Fiat Doblo versiyonu, hem ekonomik hem ekolojik özellikleri bir arada sunan fakat performanstan da ödün vermeyen bir seçenek olarak dikkati çekiyor.

Benzin ve doğalgazın birlikte kullanıldığı ikili bir yakıt sistemine sahip Fiat Doblo'nun Natural Power versiyonunun ilk çalıştırmada benzinle harekete geçen motoru, hemen ardından aracın altına özel bir muhafaza içine konumlandırılan 95 litrelik 4 adet tüpten gelen doğal gaz ile çalışmaya devam ediyor.

Benzinli yakıt sistemi, aracın ilk çalıştırılması esnasında olduğu gibi doğal gazın tükendiği durumlarda devreye girerek verimli ve etkin bir çalışma sunuyor.

Yeni Fiat Doblo Natural Power'ın sürücüleri, kokpit paneli üzerindeki bir düğmeye basarak, istedikleri anda doğalgazlı yakıt sisteminden benzinli yakıt sistemine geçiş yapabilecekler.

625 kilometreye kadar uzayan bir menzil sunan Fiat Doblo Natural Power, 6 ileri vitesli şanzımanın da etkisiyle enerjik ve ekonomik bir kullanım imkanı sunabiliyor.

Kombine çevrimde 134 g/km'lik bir karbondioksit emisyon seviyesi sunan Fiat Doblo Natural Power, yeni ve modern hatlara sahip tasarımıyla dikkati çekiyor.

Fiat Doblo'nun yeni nesli, bu sınıfta bir ilk olarak bi-link bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bugüne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç, her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu bir arada sunuyor.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı