Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen'e hapis cezası

ABD'de yaşayan FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen dahil dört kişinin yargılandığı 'Gaybubet Evi' davasında karar çıktı. Selman Gülen'e altı yıl üç ay hapis cezası verildi.

Haber Merkezi | Abone ol

Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen dahil 4 sanığın, örgütün ‘Gaybubet Evi’ olarak adlandırdığı evde kaldığı, örgütün gizlilik talimatlarıyla hareket ettiği ve kendilerini çevrelerindeki yaşayanlara farklı isimlerle tanıttığı iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 24.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Selman Gülen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Sanık avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık avukatları, müvekkillerinin beraatını talep etti.

Hapis cezası çıktı

Mahkeme, sanıklar Selman Gülen, Nur Gülen, Bekir Öztürk ve Mine Öztürk’ü ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Sanık Selman Gülen'in tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alan heyet, imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedildi.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti