Fed, banka yetkililerinin faiz beklentilerini açıklayacak

Çeyrek dönemlik tahminlerle birlikte yayınlanacak beklentiler, bankanın 'daha fazla şeffaflık' çabalarının da bir göstergesi olacak.

Abone ol

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası (Fed) bu aydan itibaren para politikası kurulu yetkililerinin politika faizi beklentilerini ve yetkililerin ilk faiz artırımının ne zaman yapılacağına ilişkin tahminlerini açıklamaya başlayacağını duyurdu.

Fed'in 13 Aralık'taki toplantısına ait dün açıklanan tutanaklarda faizlere ilişkin beklentilerin, 24-25 Ocak toplantısının ardından açıklanacak çeyrek dönemlik tahminlerle birlikte yayınlanacağı belirtildi.

Tutanaklarda, bazı Fed yetkililerinin, ekonomik koşulların para politikalarında daha fazla gevşemeyi gerektirebileceği ve güçlendirilmiş bir iletişim çerçevesinin herhangi bir politika değişikliğini daha etkili kılacağı görüşünde oldukları da ifade edildi.

Beklentilerin açıklanması, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin politika belirlemede daha fazla şeffaflık yönündeki çabalarında önemli bir aşama olacağı ve finansal piyasalardaki beklentilerin merkez bankasındaki esas görüşle daha uyumlu hale getirilmesini sağlayabileceği de belirtiliyor.

Politika faizini Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın seviyede tutan Fed, büyümeyi desteklemek için de 2.3 trilyon dolarlık tahvil alımı gerçekleştirdi. Fed'in son dört toplantısının ardından yapılan açıklamalarda, faizlerin en azından 2013 ortasına kadar ultra düşük seviyelerde tutulmasının beklendiği vurgulanmıştı.

Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir: Mezardan kefen ve bez çıkmadı Mantar kökünden ambalaj ürettiler, ödülü kaptılar  İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları sıralamasında zirvede Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları ağustosta yükseldi