Fatih'in hedefi 570 bin sınıfta hayata geçmek

Bakan Yıldız, 4 yıl içerisinde 42 bin okulda ve 570 bin sınıfta Fatih Projesi'nin hayata geçeceğini söyledi.

Abone ol

BOLU - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4 yıl içerisinde 42 bin okulda ve 570 bin sınıfta Fatih Projesi'nin hayata geçeceğini, kütüphanelerde, laboratuvarlarda ve öğretmen odalarında da akıllı tahtalar kullanılacağını söyledi.

Yıldız, Bolu Belediyesinin nikah salonunda "Eğitime Yüzde 100 Destek" projesi kapsamında üniversiteyi kazanan 850 öğrenci için düzenlediği tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

Yıldız, 10 yıllık sürede okullara yaklaşık 900 bin civarında bilgisayar tahsis ettiklerini hatırlatarak, okullara hızlı internet ağları bağladıklarını söyledi.

Fatih Projesi ile yeni bir çığır açtıklarını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Fatih Projesi, eğitimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştirecek, modernleştirecek ve yaşadığımız dünya ile entegrasyonu hızlandıracaktır. 17 ilimizde, 52 okulumuzda Fatih Projesi'nin pilot uygulamalarına başladık. Bu yılın Eylül ayına kadar da 3 bin 657 tane ortaöğretim kurumunda, yani Türkiye'deki bütün liselerin yarısı kadar, Fatih Projesi'nin kurulumu yapılmış olacak. 4 yıl içinde 42 bin okulda ve 570 bin sınıfta Fatih Projesi hayata geçecek.

570 bin sınıfla, kütüphanelerde, laboratuvarlarda ve öğretmen odalarında da akıllı tahtalar kullanılacak ve 620 bin civarında akıllı tahtayı öğrencilerimizle ve öğretmelerimizle buluşturmuş olacağız. İlk etapta pilot uygulama olarak 12 bin 800 tablet bilgisayarın dağıtıldığı bu ortamda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın dağıtmış olduğu 850 tablet bilgisayarı çok önemsiyorum."

(AA)

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak