Expo 2020 İzmir için kolay olacak

Devlet Bakanı Aydın, İzmir'in EXPO 2020 adayı olması durumunda daha önceki deneyimi dolayısıyla zorluk çekmeyeceğini belirtti.

Abone ol

İZMİR - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'in EXPO 2020 adayı olması durumunda daha önceki deneyimi dolayısıyla bilinen bir kent olduğu için fazla zorluk çekmeyeceğini belirtti.

"EXPO 2020 İzmir İstişare Toplantısı", İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) ev sahipliğinde Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi.

Bakan Aydın, basına kapalı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO adaylığı konusunda İzmir'in farkının zaten bilindiğini, daha önceki deneyimle birlikte karar vericilerle artık neredeyse "akraba" gibi olunduğunu belirtti.

İzmir'in "EXPO bağlamında bilinen bir kent" olduğunu anlatan Bakan Aydın, şöyle konuştu:

"Bu deneyimi unutmayın gittik, geldik İzmir'i tarif ettik. Bize oy vermek durumunda olan ülkelere çok daha zengin, güçlü bir biçimde anlatacağız. İzmir'in ne kadar uygun bir aday olduğu konusunda çok fazla sıkıntımız olmaz. İzmir'i gördüler tanıdılar ve karar verdiler. Elbette anlatacağız ama ilk deneyime nazaran en azından yurt dışında karar vericiler açısından bakıldığında daha kolay olacağını düşünüyorum. İzmir zaten sınavlardan geçti. Çok az bir oyla kaybedildi. İzmir EXPO bağlamında artık bilinen bir kent olduğu için çok fazla zorluk olmaz."

Beyaz Saray: Gazze'de ateşkes görüşmelerinde çöküntü yok Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor