Euro İstikrar Paktı hızla oluşturulabilir

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, euroyu kullanan ülkeler için amacın kendi İstikrar Paktı'nı oluşturmak ve bu konu üzerinde yoğunlaşmak olduğunu ifade etti.

Abone ol

BERLİN - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Euro İstikrar Paktı'nın hızla oluşturulabileceğini bildirdi.

Schaeuble Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin, derin bir mali entegrasyon sağlamak üzere yeni İstikrar Paktı kurabileceğine dikkat çekti.

Bölge üyesi 17 ülkede daha sıkı bütçe disiplini hedefleyen Almanya'nın, Avrupa Birliği anlaşmalarında değişiklik yapılması önerisine atıfta bulunan Schauble, ortak para birimi euroyu kullanan ülkeler için amacın kendi İstikrar Paktı'nı oluşturmak ve bu konu üzerinde yoğunlaşmak olduğunu ifade etti.

Schaeuble, İstikrar Paktı'nın piyasalardaki güvenin kazanılması için kararlı bir adım olabileceğini belirterek, dünyadaki finansal yatırımcıların ikna edilmesi için temel faktörün istikrarlı paranın devamı olduğuna vurgu yaptı ve ''Bunu hızlı bir şekilde yapabilir ve piyasalara euronun istikrarlı olduğu ve olmaya devam edeceği sinyali verebiliriz'' dedi.

Wolfgang Schaeuble, bunun, Euro Bölgesi'ne üye 17 ülkenin bütçe disiplinine ilişkin ev ödevlerini yapmaları gerektiği anlamına geldiğini ifade ederek, bütçe disiplinin sıkılaştırılması için anlaşmalarda hızlı bir şekilde değişiklik yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Almanya'da pazar günleri yayımlanan Welt am Sonntag gazetesinin Alman hükümeti kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Euro Bölgesi borç kriziyle mücadelede yeni İstikrar Paktı dahil daha etkili yöntemler planlıyor.

Gazete dün, Merkel ve Sarkozy'nin, bu hafta muhtemelen krizle mücadele planını açıklayabileceği, Almanya ve Fransa'nın sıkı bütçe disiplini kabul eden bir dizi ülke arasına katılmaya hazır olduğunu yazmıştı.

Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor Borsa günü düşüşle tamamladı