EURITECH Avrasya AR-GE, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi başladı

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen 'EURITECH Avrasya AR-GE, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi' İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) başladı.

AA | Abone ol

'Girişim Ekosistemimizde Birlikte Başaracağız' başlıklı panelin oturum başkanlığını yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "2024 yılının ilk çeyreğinde ön kuluçka aşamasında en fazla yatırım yapılan ülke Türkiye. Bu gerçekten ülkemizdeki girişim eko sisteminin canlılığının heyecanını gösteriyor. Bu anlamda çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Daha yani çok bir hafta içerisinde paylaşılan bir bilgiydi. Dolayısıyla onu bir paylaşmak istedim." açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve RS Research Kurucu Ortağı Prof. Dr. Rana Sanyal ise engellere değil, yola odaklanmak gerektiğini vurguladı. 

Sanyal, "Takım çok önemli. Sadece şirketteki ekibinizden bahsetmiyorum. Kamu kuruluşları, üniversiteler, yatırımcılarımız, fon sağlayıcılar ve daha birçok paydaşımızla güçlü bir ekosistem gerekiyor. TÜBİTAK gibi kamu kurumlarının bizim arkamızda olması ve projelerimizi onaylaması, yatırımcılar tarafında önemli bir güven algısı yaratıyor. Teşvik ve hibeler belki çalışmalarımızdaki maliyetlerin belli bir kısmını karşılayabilir. Ancak birlikte yaratmak ve birlikte başarmak konusunda geliştirdiğimiz becerilerimizin yatırımcılar tarafında yarattığı güven bunun çok ötesinde bir çarpan etkisi yaratıyor. Bir maraton gibi, her düştüğümüzde yeniden kalkacak gücü bularak hayallerimize kavuşmamız mümkün” yorumunu yaptı. 

Perde arkasındaki diğer yatırımcımız TÜBİTAK

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Entekno Firma Kurucusu Prof. Dr. Ender Suvacı da "Tek müşteriniz varsa ve o müşteri ürün almayı durdurursa zor durumda kalırsınız bizim de başımıza bu geldi. Siemens ürettiğimiz prototiplerden memnun ama dedi ki; 'biz bunu daha sonra pazara açarız'. Tabii zor günler başladı." diye konuştu. Suvacı, ilk yatırımı Siemens'ten aldıklarını ancak perdenin arkasındaki diğer yatırımcılarının TÜBİTAK olduğunu söyledi.

Teknoloji olarak Faz-1'i tamamladık

Procenne Teknoloji A.Ş Kurucu ve CTO'su Mehmet Selçuk Yayan, Procenne olarak 2022 yılında 9 milyon dolar yatırım aldıklarını bildirdi. Yayan, "Yeni yatırım turlarımız için görüşmelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla geldiğimiz nokta bir nebze anlamında gideceğimiz yolun farkındayız teknoloji olarak da Faz-1'i tamamladık." dedi.

'Küresel Uzay Sektörünün Geleceği' panelinin oturum başkanlığını Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kıraç yaptı. Oturuma TUA Yönetim Kurulu Üyesi ve Deltav Üst Yöneticisi (CEO) Doç Dr. Arif Karabeyoğlu, İTÜ Bilgisayar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Burak Berk Üstündağ katıldı.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti