Et ithalatında 14 yeni ülke daha devrede

Et fiyatlarında önü alınamayan yükseliş, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden kırmızı et ithaline 15 yıldan bu yana uyguladığı örtülü ambargoyu fiilen kaldırmasına gerekçe oldu.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye’nin et ithalatı yapacağı ülkeler arasında 14 ülke daha giriyor. EBK taze ve dondurulmuş 5 bin tonluk et ihale 6 ekimde. İthalat, aralarında Almanya, Macaristan, Finlandiya, Malta, İtalya ve Yunanistan’ın da bulunduğu 14 AB ülkesinden yapılacak.

İthal karkas et, Adana, Ankara, Sakarya ve Diyarbakır kombinalarına teslim edilecek. Bakanlık elemanları tarafından uygun bulunmayan mezbahalarda kesilmiş etlerin ithaline izin verilmeyecek.

AB Gayriresmi Tarım Bakanları Toplantısı‘na katılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, birliğin, Türkiye’nin et ithalatının devam etmesini yönündeki talebine, “İthalat izni 31 Aralık 2010’a kadar geçerli. Sonra değerlendireceğiz, sürüp sürmeyeceğine karar vereceğiz” yanıtını verdi.

Türkiye’nin AB’den ithalata koyduğu kısıtlamanın “deli dana” hastalığından kaynaklandığını ifade eden Eker, “Aradan geçen zamanda bir çok değişiklik oldu. Hastalığa neden olan ana unsurlardan biri olan yemlere yasak getirildi” dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama