Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar: Köpek avı başladı, Allah rızası için bu zulmü durdurun

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Türkiye'nin her yerinde köpek avı başladı, Allah rızası için bu zulmü durdurun, bir sözünüz yeter" dedi.

Haber Merkezi | Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, X hesabından yaptığı açıklamada Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girdikten sonra Türkiye'nin birçok ilinden hayvanların öldürüldüğü görüntülerin gelmeye başladığını açıkladı.

Görüntülerde hayvanların söz konusu yasada belirtilen hiçbir kurala uyulmadan öldürüldüğüne dikkati çeken Tayyar, Erdoğan'a "Bu zulmü durdurun" çağrısını yaparak şu ifadeleri kullandı:

*Sayın Cumhurbaşkanım. Ülkenin her köşesinde köpek avı başladı. Niğde, Bartın, Altındağ, Ahlat, Silivri başta olmak üzere birçok yerde köpekler hiçbir kurala uyulmaksızın zalimce katlediliyor.

*Zehirlenen köpeklerin o can çekişen görüntüleri yürekleri parçalıyor. Hedef tahtası yapılıp 20 kurşunla bedeni delik deşik edilen köpeğin görüntüsü karşısında ağlamamak mümkün değil. 

*Kafası kesilip parçaları torbayla çöplüğe atılan köpekler karşısında kelimeler kifayetsiz kalıyor. Daha niceleri.

"Allah rızası için bu zulmü durdurun"

*Yüreğim kaldırmadığı için görüntülere yer vermedim. Kanun böyle bir zulmü öngörmese de katil ruhlu alçakları harekete geçirdi. Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter."

Promosyon sektörü ABD’ye 5 milyar dolar ihracat hedefliyor Anti damping vergisi ile 400 bin istihdam kaybolur Adana’dan 28 ülkeye iş ayakkabısı ihracatı Antrenör gibi çalışan dijital kıyafet üretiyor Tekstil sektöründe dönüşüme öncülük edecek