Esad'ın birlikleri kuşatmayı daraltıyor

Suriye'de ordu nihai saldırı öncesinde Homs kentini yoğun top ve roket ateşine tutmaya devam ediyor.

Abone ol
AMMAN - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı seçkin birlikler, Homs kentinde isyancıların elindeki bölgeleri, nihai saldırı olacağı anlaşılan bir hamle öncesinde, yoğun top ve roket ateşine tutmaya devam ediyorlar. Bölge üç haftayı aşkın süredir kuşatma ve saldırı altında.
Reuters'e bilgi veren isyancı Özgür Suriye Ordusu'ndan kıdemli bir subay kentin Baba Amro bölgesindeki isyancıların 7,000 kişilik bir askeri güce karşı direndiklerini söyledi.
Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bir noktasından telefonla bilgi veren Mohaimen el Rumaid, "Baba Amro bu rejim için bardağı taşıran son damla olacak... Bütün Suriye Baba Amro'ya dönüşüyor" dedi.
Kentteki muhalif kaynaklar, aralıklı bombardımandan sonra gece ağır top ateşinin yeniden başladığını bildirdiler. Diplomatlar, Dördüncü Zırhlı Tümenin Baba Amro bölgesini tamamen ele geçirmeye kararlı olduğunu söylüyorlar. Esad'ın küçük kardeşi Mahir Esad'ın komuta ettiği Dördüncü Zırhlı Tümen, eskiden beri bu tür operasyonlarda gösterdiği acımasızlıkla biliniyor.
Rumaid, isyancıların askeri birlikler karşısında sayıca çok zayıf olduklarını ve ağır top ve roketlerle teçhiz edilmiş orduya sadece makineli tüfek ve havan topuyla karşılık verebildiklerini söyledi.
"Piyade savaşı da sürüyor. Askerlerimiz hala direniyor ve Esad'ın ordusu Baba Amro'yu bombalamaya devam ediyor ama henüz içlerine giremediler" dedi.
Eylemciler Homs'un saldırı altındaki bölgelerinde kuşama başladığından beri yüzlerce kişinin öldüğünü söylüyorlar. Birleşmiş Milletleri, protesto gösterilerinin başladığı 2011 Mart ayından bu yana ise Esad'ın güvenlik güçlerinin ülkede 7,500'den çok insanı öldürdüğünü açıkladı.
Esad'a muhalif isyancılar dün yaptıkları bir açıklamada, "Özgür Suriye Ordusu için dua edin. Dualarınızı esirgemeyin" dediler.
İstanbul'da metrobüs kazası: Yaralılar var Narin'in gözaltındaki ağabeyinin kolunda ısırıklar tespit edildi Dolar/TL'den günün ilk rakamları Naci Görür'ün işaret ettiği il için harekete geçildi Yeni büyükelçiler belli oldu