Erdoğan'dan BDP'ye çağrı

Başbakan Erdoğan BDP'yle yapılan yemin krizi görüşmelerine ilişkin, "Temenni ederimki CHP gibi BDP'yle de uzlaşılır ve yemin ederler" dedi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin Meclis'e gelmelerine yönelik görüşmeler konusunda, "Ümitli olmak istiyorum. Aynen anamuhalefet partisiyle nasıl bir uzlaşma sağlandıysa temenni ederim ki BDP ile de böyle bir uzlaşma sağlanır ve en kısa zamanda BDP de gelir, parlamentoda yeminin yapar" dedi.

İlk buluşma olumlu, yeniden görüşecekler

Boykot kriziyle ilgili AK Parti ve BDP heyetlerinin görüşmesi sona erdi.

Görüşme, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında yapıldı. Görüşmeye BDP'den Gurup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekiil Gülten Kışanak, grup başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile AKP'den genel Başkan Yardımcısı Halik İpek, AKP Gurup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın katıldı. 

BDP'den Gurup Başkanı Selahattin Demirtaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada meselelerin yüz yüze görüşmenin önemli olduğunu vurguladı.

BDP olarak görüş ve önerilerini sözlü olarak sunduklarını belirten Demirtaş bugün ya da yarın yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Türkiye'nin en temel sorunlarının bile diyalogla çözülebileceğini kaydeden Demirtaş, "Krizler de birbirini daha iyi anlayarak çözülür umudundayım. Demokratik siyasetin önünde engeller var. Bunun kaldırılması için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı