Erdoğan'a işçi örgütlerinden mektup

ITUC ve ETUC, Tekel işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için Erdoğan'a mektup gönderdi

Abone ol
ANKARA - Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Tekel işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.
İşçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla uluslararası sendikal örgütlere yaptığı çağrıya Dünya ve Avrupa'daki en büyük iki işçi örgütünden yanıt geldi.
Bu doğrultuda ETUC Genel Sekreter John Monks ve ITUC Genel Sekreteri Guy Ryder'in ortak imzasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "ETUC ve ITUC'nin Tekel işçileri ile dayanışması" başlıklı bir mektup gönderildi.
Mektupta, hükümetin özelleştirme kararı neticesinde Tekel depolarında çalışan yaklaşık 12 bin işçinin işten çıkarıldığı belirtildi.
İşçilerin aileleri ve destekçileri ile iş yerlerinin kapatılmasına karşı 15 Aralık 2009'dan itibaren TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde protesto gösterileri gerçekleştirdikleri belirtilen mektupta, gösterilerin üçüncü gününde güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazıyla işçilere müdahale ettiği anımsatıldı. 
'Elinizden gelen her şeyi yapın' çağrısında bulunuldu
ETUC ve ITUC'un endüstriyel uyuşmazlıklarda güvenlik güçlerinin şiddet içeren müdahalesini açıkça kınadığı ve gelecekte yapılacak barışçıl işçi eylemlerine yönelik şiddetten uzak durmasını Türk makamlarından talep ettiği belirtilen mektupta, şunlar kaydedildi:
"ETUC ve ITUC sizin Tekel çalışanlarını temsil eden sendikalarla şahsi olarak müzakerelerde bulunduğunuzu bilmektedir. Size, Tekel çalışanlarının taleplerini karşılayacak bir sonuca ulaşabilmek için elinizden gelen her şeyi yapma çağrısında bulunmaktayız.
Türk Hükümetine TEKGIDA-İŞ ve TÜRK-İŞ ile müzakerelere devam etmesi ve işçilerin tüm özlük hakları ile birlikte yasalara uygun olarak diğer kamu işletmelerine nakledilmelerini sağlaması için çağrıda bulunuyoruz. 
Avrupa ve Uluslararası İşçi Sendikaları Örgütleri ETUC ve ITUC, temel ihtiyaçları doğrultusunda ve insan onuruna yakışır bir iş günü karşılığında insan onuruna yakışır kazanç hakları için verdikleri mücadelede Tekel çalışanlarını açık bir şekilde desteklemektedir."
Stephen King Türkiye'ye geliyor Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Bisiklet ve motosiklet aksamı ithalatında gözetim uygulanacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak