Erdoğan: Daha çok şeyler dökülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonlara ilişkin, "Daha çok şeyler dökülecek ha… Eteklerde çok gizli şeyler var. Hepsi dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz." dedi
Abone olCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili ilişkin detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılıyla cümle aleme servis edilmesi herhalde 'habercilik çabası' olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir" dedi.
Mücadelelerinin süreceğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Nasıl dün Gezi'nin, 17-25 Aralık, aslında ne olduğu ortaya çıktı, çıkıyor. Şunu da buradan söyleyeyim: Daha çok şeyler dökülecek. Eteklerde daha çok gizli şeyler var, hepsi dökülüyor, dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz, yapacağız.
"Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan olayı biliyoruz"
Bugün de Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan olayı biliyor ve ona göre de tedbirimizi alıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Ve arkasından yine aynı şekilde devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun."
"Artık inlerine girilmiştir"
Erdoğan, "Artık inlerine girilmiştir. Ülkemizi uluslararası alanda terörle özdeşleştirme çabalarının aslında hangi dertlerden, hangi sıkıntılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi yolundan, hedeflerinden alıkoymak için içeride ve dışarıda hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet iyi farkındayız. Hangi kazanlarda, hangi fitnelerin kaynatıldığını, kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz" diye konuştu.
"Enerji Bakanı'nın telefon görüşmelerinin dinlenmesi boşuna değil"
'Usulsüz dinleme' iddiaları üzerinde duran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Enerji Bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi, bunların bir yerlere servis edilmesi boşuna değildir. Bunun üzerinde durmamız gerekir. Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılığıyla cümle aleme servis edilmesi herhalde habercilik çabası olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir. Nitekim Türkiye'yi ekonomik olarak kıskaca almak isteyenlerin önce finans ve inşaatla birlikte, enerji sektörüne, o alanda yatırım yapan iş adamlarımıza yöneldiğini görüyoruz.
Gezi olayları sırasındaki ekonomiyi durdurma çağrısı, meselenin ağaç olmadığını, asıl niyetin çok farklı olduğunu ortaya koyan ipuçlarından biriydi. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimde hedef alınan, çökertilmek istenen isim ve firmalar da bu girişimin gerisindeki gerçek niyeti ortaya koyuyordu. Türkiye'nin TANAP gibi, Kuzey Irak petrollerinin Ceyhan'dan dünyaya satışı, Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri gibi enerji projelerinin kimleri, niçin rahatsız ettiğini gayet iyi biliyoruz. Hatta Çözüm Süreci'ne yönelik provokasyonların bir kısmının da gerisinde benzer dertlerin olduğunu çok açık, net görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın, açık ve net söylüyorum, Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim, 77 milyon insanımıza sözümüz var."
"Türkiye'nin 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı günler geride kaldı"
Türkiye'nin, Balkanlardan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşayan, umutlarını, hayallerini ve gönüllerini Türkiye'ye bağlamış 100 milyonlarca insana karşı sorumluluk taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin, 3-5 milyar dolarlık finans manipülasyonuyla kurgulanmış siyasi krizlerle, 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı, istikameti değiştirildiği günler geride kaldı. O eski Türkiye'ydi. Bu numaralara bizim de milletimizin de artık karnı tok" diye konuştu.