Erdoğan: Başbuğ tutuksuz yargılanmalı

Başbakan Erdoğan, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol

ANKARA - Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Başbakan Erdoğan, "Arzumuz tutuksuz yargılanmasıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg Başbakanlık Merkez Bina'da baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bu konuyla ilgili tabii şu anda bir yasal süreç başlamış vaziyette. Bu yasal süreç içerisinde benim herhangi bir yoruma, değerlendirmeye girmem doğru olmaz, ama iki yıl tabii Genelkurmay Başkanı olarak, Başbakan olarak beraber çalıştığımız bir mesai arkadaşımdır ve burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılanma yolu -ki her zaman söylediğim tezimdir- olması bizim her zamanki arzumuzdur. Ve bunun da süratle bu noktada neticelenmesi yine şahsımın ve partimin arzusudur. Çünkü bu şekildeki bir yolu biz, isabetli bir yol olarak görmüyoruz."

Görüşülen konular

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'i Ankara'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, bugün, Noveç Başbakanı Stoltenberg ile iki ülke arasındaki ilişkilerin mümkün olan her alanda daha ileri bir aşamaya nasıl taşınabileceği konusunda kapsamlı görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Ancak eski ya da yeni oluşundan daha önemlisi, Norveç ile Türkiye'nin ortak evrensel değerleri benimsemiş iki ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye ile Norveç müttefik ülkeler olarak demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi ortak evrensel değerleri benimsemiş iki devlettir. Uluslararası sorunlar ve güncel gelişmeler hakkında ortak görüşlere sahibiz.

Norveç, uluslararası ilişkilere küresel bir bakış açısıyla, küresel bir vizyonla yaklaşıyor. Norveç'in, bölgemizdeki gelişmelere ve bu bağlamda Türkiye'nin üstlendiği yapıcı role gösterdiği ilgi, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin kapsamını giderek genişletiyor.

Bu çerçevede, Norveç'le Afganistan ve Sudan'da barışın tesisine yönelik somut projelerde işbirliği yapmakta olduğumuzu belirtmek isterim. Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizin ve işbirliğimizin her alanda güçlendirilip derinleştirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz."

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı