Enflasyon 2'nci çeyrekte dalgalanacak

Merkez Bankası, parasal sıkılaştırmanın zorunlu karşılık oranları veya politika faiz oranı aracılığıyla sağlanabileceğine işaret etti

Abone ol

ANKARA - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), yıllık enflasyonun ocak ayında belirgin bir düşüş göstereceği, yılın ilk çeyreği boyunca 2011 yılı hedefi olan yüzde 5,5 düzeyinin altında seyrettikten sonra ikinci çeyrekten itibaren dalgalı bir seyir izleyeceği tahmininde bulundu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun 20 Ocak 2011 tarihli toplantısının özeti yayımlandı. Özette, Kurulun toplantıda söz konusu tahminlerin, 2011 yılı içinde sınırlı bir parasal sıkılaştırma yapılarak kredi genişleme hızının yüzde 20-25 civarına düşürüldüğü bir senaryo altında enflasyonun 2011 yılı sonunda hedefe yakın gerçekleşeceğine işaret ettiği belirtildi.

Özette, Kurul, bugünkü bilgilerle 2011 yılı içinde uygulanması öngörülen parasal sıkılaştırmanın birçok farklı bileşimle gerçekleştirilebileceğini ifade ederken, parasal sıkılaştırmanın zorunlu karşılık oranları veya politika faiz oranı aracılığıyla ya da her iki aracın bileşimi ile sağlanabileceğinin altını çizdi. Ayrıca, söz konusu sıkılaştırma sırasında iki aracın aynı yönde değiştirilebileceği gibi birbirine zıt yönde de hareket edebileceği belirtilen özette, bununla birlikte Kurulun, yeni politika çerçevesinde alınan ve alınması öngörülen tedbirlerin net etkisinin sıkılaştırıcı yönde olacağını vurguladığı belirtildi.

Açıklamanın tam metnini görmek için tklayın

Bakırköy'de tır İETT otobüsünün üstüne devrildi, yaralılar var Meteoroloji 10 il için saat verdi: Kuvvetli yağış geliyor AJet'ten ucuz uçak bileti satışı 'Parası biten sanatçılara ücretsiz ders' teklifi Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku!