Enerjisa, sermayesini 1.6 milyar liraya çıkaracak

Sabancı, iştirak payı olan yüzde 49,9907 oranında katılacak.

Abone ol

İSTANBUL - Sabancı Holding, Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi'nin mevcut sermayesinin ortaklarca nakit olarak 142 milyon euro ödenerek 284 milyon lira karşılığı primli pay ihraç edilmek suretiyle 1 milyar 589 milyon liraya çıkarılması için yapılacak sermaye artırımına iştirak payı olan yüzde 49,9907 oranında katılınmasına karar verildiğini duyurdu.

Sabancı Holding'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Yönetim Kurulumuzun bugün yapmış bulunduğu toplantıda; Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi'nin mevcut sermayesinin ortaklarca nakit olarak 142 milyon euro ödenerek 284 milyon lira karşılığı primli pay ihraç edilmek suretiyle 1 milyar 589 milyon liraya çıkarılması için yapılacak sermaye artırımına iştirak payımız olan yüzde 49,9907 oranında katılınmasına; diğer ortakların rüçhan haklarını kullanmamaları durumunda, kullanılmayan rüçhan haklarının şirketimizce kullanılmasına ve bu hususta gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir."

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı