Endişeler giderilemedi, kayıplar devam etti

İMKB, gün sonunda 899 puan düştü; dolar 1.53 TL’den alıcı buldu

Abone ol

İSTANBUL - Avrupa cephesinden gelen olumsuz hava borsanın gün boyunca ekside işlem görmesine neden oldu. İMKB günü 899 puan ve yüzde 1.57 düşüşle 56.441 puandan tamamladı.

Yunanistan mali krizinin İspanya ve Portekiz'e yayılma korkusu piyasaları huzursuz ederken, bugün Yunanistan’da çıkan olaylar ve Moody’s’in Portekiz’in notunu düşürebileceği endişesi satışları artırdı.

Gün içerisinde 56.112 puana kadar gerileyen endeks, günü 56 bin 400 bölgesinden tamamladı.

Gün sonunda 2.7 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Dolar 1.53 liraya çıktı

Yunanistan'da, hükümetin bütçe açığının daraltılması çalışmaları doğrultusunda aldığı ekonomik önlemleri protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Hükümetin kemer sıkma uygulamalarına karşı düzenlenen ve çatışmaya dönüşen protesto gösterisi sırasında bir banka yandı, bankadaki 3 kişi ise yaşamını yitirdi. Artan kaygılar euroda değer kaybına yol açarken Euro/Dolar paritesi 1.2804 seviyesine kadar indi. Parite şu sıra 1.2853 sent seviyesinde yer alıyor. Yurtiçinde dolar 1.53 liraya yükselirken, bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5270/1.5315 TL düzeyinde. Kapalıçarşıda dolar 1,5290 liradan, Euro 1,9650 liradan kapandı.

Faiz yüzde 9.7’yi gördü

Olumsuz hava bono piyasasına da yansıdı. Faiz satıcılı seyirle yükseldi. 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.60 ile dünün üzerinde kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 9.45 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 9.67 bileşik seviyesinden geçildi.

Öte yandan serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 57.30 TL’den satılırken, cumhuriyet altın 384 TL'ye, çeyrek altın ise 95 TL'ye yükseldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu