Endeks, ilk seansta düştü

Yurtdışındaki yatay seyir, Türkiye'de de etkili oluyor.

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın göstergesi İMKB 100, haftanın son işlem gününde ilk seansı 185 puan kayıpla 63083 puan seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 709.000.000 TL olurken, en çok işlem gören hisseler GARAN ve ISCTR olarak kayda geçti.

Piyasa güne yatay bir açılış ile başlarken, ilk dakikalarda 63300-63500 bandında hareket etti. Takip eden dakikalarda daralan işlem hacmi ile beraber endeks de gerilerken, 62871 seviyesine kadar inildii. Devamında 63000 puan civarında yatay ve sıkışık seyir gözlendi. İşlem hacminin artmaması yukarı yönlü hareketi sınırlıyor.

Yurtdışı piyasalarda ise; ABD futureları hafif artı seyrederken, Avrupa borsaları artıda yatay seyir izliyor.

Serbest piyasada faiz 9.16 ile dünün hafif altında. ABD Doları 1.6135 ile gerilerken, Euro 2.3385 TL'den işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti