Ekol Lojistik, yeni yatırımlara hazırlanıyor

Ekol Lojistik GM Özkal, Invest AD'nin Ekol Lojistik'e ortak olmasıyla birlikte 2010 yılında önemli yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi

Abone ol

İSTANBUL - Ekol Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal, Abu Dabi'nin finansal yatırım şirketi Invest AD'nin Ekol Lojistik'e yüzde 37 hissesini alarak ortak olmasına ilişkin, "2009 sonunda gerçekleştirdiğimiz anlaşma dahilinde sağladığımız kaynakla 2010 yılında önemli yatırımlar yapmayı planlıyoruz" dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, 800 milyar dolarlık fon büyüklüğü ile dünyanın sayılı finansal yatırım şirketlerinden biri olan Abu Dabili Invest AD'nin, 50 milyon euro tutarında yatırım yaparak Ekol Lojistik'in ortağı olduğu belirtildi.

2 binin üzerinde çalışanı ve 1.100 araçlık filosuyla hizmet veren Ekol Lojistik'in 2010'u yatırım yılı olarak değerlendireceği dile getirilen açıklamada, Şirket'in 2010'da yurt içi veya dışında yeni firmaları bünyesine katarak büyüyeceği, bu konuda görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 50 milyon euroluk finans ortaklığı geliri yaratan Ekol Lojistik'in 2010 yılında şimdiden 25 milyon euroluk yatırımı belirlediği ve istihdama katkı yapacağı bildirildi.

Ekol Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

"Ekol Lojistik olarak dünyanın önde gelen finansal yatırım şirketlerinden Invest AD'nin Türkiye lojistik sektöründe yatırım yapmak için bizi seçmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 2009 sonunda gerçekleştirdiğimiz anlaşma dahilinde sağladığımız kaynakla 2010 yılında önemli yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar dahilinde hizmetlerimizi tamamlayacak bir lojistik firmasını bünyemize katmayı hedefliyoruz. Ayrıca sahip olduğumuz 300 bin metrekarelik kapalı depolama alanını bu yıl yüzde 33 artırarak 400 bin metrekareye çıkartacağız. Yakın coğrafyada yer alan ülkelerde farklı iş fırsatlarını da değerlendirmekteyiz."

Özkal, 2009 krizinin etkilerini hissettiklerini ve 2009'da 2008'e göre yüzde 15 düşüşle 136 milyon euro ciro yaptıklarını, ancak etkin gider yönetimi politikalarıyla karlılıklarını koruduklarını dile getirdi.

Umur Özkal, 2010 ciro hedeflerinin ise 2008'deki cirolarının üzerine çıkmak olduğunu belirterek, "Gerçekleştirmeyi öngördüğümüz projelere paralel olarak bu yıl istihdamımızı da yüzde 15 oranında artırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Özkal, 5 yıllık stratejik planlama dahilinde doğru zamanda doğru modelleme ile halka açılmayı planladıklarını da kaydetti.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Dışişleri'nden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi Türkiye'nin Oscar adayı belli oldu Gelir İdaresi açıkladı: Yeni müdürlük 1 Eylül'de faaliyete başlıyor