Eğitime bir günlük kar engeli

Ankara ve 6 ilde kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verildi.

Abone ol
İSTANBUL - Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ankara, Kastamonu, Burdur, Muğla, Kütahya ve Çankırı'nın bazı ilçelerinde ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.
Kütahya'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime yarın da ara verilmesi kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada aralıklarla süren kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilediği, il merkezinde eğitime yarın da ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Mahmudiye'de eğitime 1 günlük ara
Eskişehir'de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Mahmudiye ilçe merkezi ve köylerde, eğitime 1 gün ara verildi.
İki gündür aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye, belde ve köylerde de 50-60 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 13 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.
Muğla'da etkili kar yağışı
Muğla'da etkili kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştığı bölgede köylerdeki 10 ilköğretim okulunun bir gün süreyle tatil edildi.
Kastamonu, Ankara, Burdur ve Çankırı'da kar tatili
Kastamonu'da, merkeze bağlı 91, ilçelerden Araç'ta 71, Daday'da 40, Devrekani'de 48, Doğanyurt'ta 12, İhsangazi'de 22, Küre'de 31, Taşköprü'de 83, Tosya'da 30 olmak üzere toplam 428 köy yolu ulaşıma kapandı, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Ankara'nın Elmadağ ve Nallıhan ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Elmadağ merkezde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı, Elmadağ'a bağlı 7 köy ve 3 mahallenin bağlantı yolu ulaşıma kapandı. Nallıhan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
Burdur'un Çavdır, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi.
Çankırı'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Orta ve Çerkeş ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği, iki ilçede de kar yağışının devam ettiği bildirildi.
Ankara'nın Çubuk ilçesinde dün başlayan ve gece devam eden kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
Çubuk'ta kar yağışı nedeniyle 47 köy yolu ile yüksek kesimlerdeki mahallelerde yollar ulaşıma kapandı.
Uşak'ta kar tatili uzayabilir
Uşak'ta dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ildeki okullar dün alınan kararla bugün için tatil edildi, yağışın devam etmesi halinde tatil süresi uzatılacak.
EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!