Ege'de korkutan yangınlar

Ege Bölgesi'nde meydana gelen birden fazla yangın büyümeden söndürülürken, jandarma kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

Abone ol

BERGAMA- İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Akropol ören yerinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından Zeus Ormanı ile Sultan Çiftliği mevkisinde de yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, antik tiyatro çevresindeki otluk alanda çıkan Akropol'deki yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı birer uçak ve helikopter ile çok sayıda arazöz ve itfaiye aracıyla müdahale edilmesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Buradaki yangının söndürülmesinin hemen ardından, Zeus Ormanı ile Bergama-Ayaskent karayolu Sultan Çiftliği mevkisinde de yangın çıktığı ihbarının gelmesi üzerine Bergama ve Ayaskent belediyelerine ait itfaiye ekipleri, söz konusu bölgelere sevk edildi. Otluk alanda çıkan iki yangın da büyümeden kontrol altına alındı.

Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Sultan Çiftliği mevkisindeki yangını, hafif ticari araçtan inen birinin başlattığını görenler olduğunu belirterek, görgü tanıklarının, bu kişinin kişinin eşkalini jandarmaya verdiklerini söyledi.

Foça'daki yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Foça ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kızıldağ mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına iki helikopter, bir uçak ve çok sayıda arazözle müdahale etti.

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 3 dekar ormanlık alan zarar gördü.

Yangının etkili olduğu alanın, 14 Ağustos Pazar günü çıkan yangında 2,5 hektarlık alanın zarar gördüğü bölgenin 700 metre güneyinde olduğu öğrenildi.

Foça'da, 14 Ağustos'ta Kızıldağ mevkisi dikim sahasındaki ormanlık alanda ve Kozbeyli mevkisinde orman yangınları çıkmış, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle her iki yangın da söndürülmüştü.

Yangınları çıkarmak için Hakkari'den İzmir'e geldikleri ileri sürülen F.T, F.Y. ve M.Ö. yakalanmış, terör örgütü PKK üyesi olduğu belirlenen M.Ö. ile diğer 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi Borsa günü düşüşle tamamladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı!