ECB, İtalyan tahvillerinde agresif alım yapıyor

İtalyan tahvillerinde kararlı bir tutumla alım yapan ECB, iki ve üç yıl vadeli tahvilleri hedefliyor.

Abone ol

MİLANO - Reuters'a bilgi veren üç işlemci Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) iki ve üç yıl vadelerde agresif alım yaptığını bildirdi.

İşlemciler şu ana kadar daha çok beş ile 10 yıl arası vadelerde İtalyan ve İspanyol tahvili alımı yapan ECB'nin, dünkü satışlardan en çok etkilenen kısa vadeli tahvillerden alım yaptığını belirtti.

Bir işlemci "Dün güçlü darbe alan iki ve üç yıllık tahvillerden kararlı tutarlarda alım yapıyorlar" derken, diğer iki işlemci ECB'nin iki ve üç yıllık vadeleri hedeflediğini teyit etti.

İtalya'nın iki yıllık tahvillerinin faizi yüzde 6.38'e kadar geriledi. İki yıllık İtalyan tahvillerinin faizi dün yüzde 7.4'ten kapanmıştı.

Yatırımcıların İtalyan tahvilleri hakkındaki endişelerine paralel olarak iki yıllık tahvillerinin faizi dün 10 yıllık tahvil faizlerinin üzerine çıkmıştı.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...