ECB 22 milyar euroluk hazine tahvili aldı

Avrupa Merkez Bankası, 2010 yılı Mayıs ayında başlattığı program kapsamında bir haftada aldığı en yüksek tutar olduğunu ifade etti.

Abone ol

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB), geçen hafta 22 milyar euroluk hazine tahvili aldığını bildirdi.

ECB yaptığı açıklamada, geçen hafta Euro Bölgesi ülkelerinden 22 milyar Euro değerinde hazine tahvili aldığını belirtti. Banka, bu rakamın, 2010 yılı Mayıs ayında başlattığı program kapsamında Avrupa Merkez Bankası'nın bir haftada aldığı en yüksek tutar olduğunu ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası, daha önce bir haftada en fazla 16,5 milyar Euro değerinde hazine tahvil alımı gerçekleştirmişti.

Banka, program çerçevesinde daha önce 74 milyar Euro olarak açıklanan hazine tahvil alımının toplam tutarının 96 milyar Euroya yükseldiğini kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası, ağustos ayı başında özellikle ağır bir kamu borç sorunuyla mücadele eden İtalya ve İspanya'yı desteklemek için ikincil piyasalardan hazine tahvil alımı yapmaya başlayacağını açıklamıştı.

Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor Borsa günü düşüşle tamamladı