Düşük notun sebebi 'siyasi'

Sanayi Bakanı Ergün, "Birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi ekonomik şartlara sahip olmamıza rağmen, kredi notumuzun daha düşük olmasının nedeni ekonomik değil siyasi risklerdir" dedi

Abone ol

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Bugün birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi ekonomik şartlara sahip olmamıza rağmen, kredi notumuzun daha düşük olmasının nedeni, ekonomik değil siyasi risklerdir" dedi.

Bakan Ergün, Mimar ve Mühendisler Grubu Ankara Şubesi tarafından Rixos Otel'de düzenlenen, "Türkiye'nin Sanayi Stratejisi-Vizyonu" konulu toplantıda, Türk sanayisinin rekabet gücü, verimliliği, istihdam sorunu, sektörün ürün ve hizmet kalitesinin artırılması ve geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar ve verilen teşvikler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmasında siyasi istikrarın önemine işaret eden Bakan Ergün, bir ülkenin dış politikada etkin olması için ekonomik ve siyasi anlamda da güçlü olması gerektiğini belirtti.

"Bugün birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi ekonomik şartlara sahip olmamıza rağmen, kredi notumuzun daha düşük olmasının nedeni, ekonomik değil siyasi risklerdir" diyen Bakan Ergün,  şöyle konuştu:

"Bir çok gelişmiş ülkenin siyasi riskleri olmadığı için kredi notları daha fazla tutuluyor. Ama bizim onlardan daha iyi olan yönlerimize rağmen daha düşük tutuluyor.

Türkiye'nin içerde ve dışarıda gücünü artırmak için, hak ve özgürlüklerin genişlemesi, insanlarımızın huzur ve refahının artması gerekir. Demokrasi standardın yükseltilmesi ve anayasa değişiklik paketinin de bu açılardan değerlendirilmesinde fayda vardır. Başta anayasa olmak üzere hukuk standartları, ekonomi ile dolaylı yoldan değil, doğrudan ilişkilidir."

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur