Dünyadaki rakiplerinize göre avantajlısınız

Ciliv, "Biz inanıyoruz artık Türkiye'nin zamanıdır. Mobil iletişimde dünyanın en iyilerindeniz. Turkcell altyapısı ile dünyadaki rakiplerinize karşı dezavantajlı değil, avantajlısınız" dedi.

Abone ol

 ANKARA - Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, mobil teknolojiyi iyi kullanan şirketlerin rakiplerinden daha avantajlı olduğunu söyledi.

Ciliv, "Biz inanıyoruz artık Türkiye'nin zamanıdır. Mobil iletişimde dünyanın en iyilerindeniz. Turkcell altyapısı ile dünyadaki rakiplerinize karşı dezavantajlı değil, avantajlısınız" dedi.

Turkcell, 1 yıl önce hayata geçirdiği mobil şirket uygulamasını tanıtmak için Sheraton Otel'de gerçekleştirdiği toplantıya Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ile çok sayıda işadamı katıldı.

"Mobil teknoloji dünyamızı değiştirdi"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, toplantıda mobil hizmetlerin globalleşmenin en önemli lokomotifi olduğunu söyledi. "Mobil teknoloji dünyamızı değiştirdi" diyen Özdebir, özellikle toplumun dezavantajlı kesiminin mobil iletişimle fırsat eşitliği yakaladığını kaydetti.

Dünyada her 2 kişiye 1 cep telefonu düştüğünü bildiren Özdebir, "Bu müthiş bir şey. Bu teknolojiyi kullanarak bulunduğun yerden her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerine yeni fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Afrika ülkelerinde cep telefonu kullananların, maaşlarını çekebildiğini, harcama yapabildiğini örnekleriyle anlatan Özdebir, mobil şebekenin hayatı kolaylaştırmanın yanında yeni fırsatlar da sunduğunu dile getirdi. Özdebir, "Klasik ticaret metotlardan, mobil hizmetlerden yararlanarak ufkumuzu ona göre açmamız lazım" ifadesini kullandı.

"Ankara en mobil ikinci kent"

Toplantıda bir sunum yapan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ise, Turkcell kullanan şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlamak için Turkcell mobil şirketi hayata geçirdiklerini bildirdi. Türkiye'nin mobil şirket haritasını çıkardıklarını kaydeden Ciliv, Ankara'nın İstanbul'un ardından Türkiye'nin en mobil ikinci kenti olduğunu açıkladı. Ankara'da en mobil sektörleri enerji, inşaat, üretim, profesyonel hizmetler, hızlı tüketim, kamu, sağlık, bilgi teknolojileri, lojistik, finans ve otomotiv olduğunu ifade eden Ciliv, Ankara'da en çok kullanılan mobil hizmetlerin ise mobil ses, mobil pos, mesajlaşma, akıllı telefon, mobil internet olduğunu söyledi.

"Dünyadaki rakiplerinize göre avantajlısınız"

Telekomünikasyon sektöründeki gelişimi de vurgulayan Ciliv, data aktarım hızının 3G teknolojisi ile 2G teknolojisine göre 150 misli arttığını, buna karşın hizmetin fiyatının yüzde 81 oranında düştüğünü ifade etti. Gelecekte 3G teknolojisi üzerinden yapılacak işlerin başında video indirmek geleceğini dile getiren Ciliv, dünyanın en önemli üniversitelerinin derslerinin internet üzerinden sunmaya başladığını, isteyen herkesin internet üzerinden bu dersleri takip edebileceğini, Hakkari'de yaşayan bir gencin İstanbul'daki gençle aynı fırsata sahip olduğunu dile getirdi.

Mobil şirket uygulamasından yararlanan şirketlerden örnekler veren Ciliv, "Biz inanıyoruz artık Türkiye'nin zamanıdır. Mobil iletişimde dünyanın en iyilerindeniz. Rusya'da iş seyahatindeyken işinizi anı anına takip edebiliyorsunuz. Turkcell altyapısı ile dünyadaki rakiplerinize karşı dezavantajlı değil, avantajlısınız" diye konuştu.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı