DTM, 17 dış ticaret uzman yardımcısı alacak

Yazılı sınav 20 Mart 2011 Pazar günü 09.00 –18.00 saatleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Abone ol

ANKARA - Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), sınavla toplam 17 dış ticaret uzman yardımcısı alacak.

DTM'nin alıma ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre genel idare hizmetleri sınıfından 8'inci ve 9'uncu derece kadrolara atanmak üzere işletme (7), iktisat (5), uluslararası ilişkiler (4) ve istatistik (1) alanlarında toplam 17 dış ticaret uzman yardımcısı alınacak.

Sınav yazılı (klasik) ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak.

Yazılı sınav 20 Mart 2011 Pazar günü 09.00 –18.00 saatleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan, her bir alan için ayrılan kontenjan sayısının bir katı fazlası kadar aday, sözlü sınava çağrılacak.

Sözlü sınav da Ankara'da Müsteşarlık merkezinde yapılacak.

Sınava en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinin işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler bölümlerinden ve diğer üniversite ve fakültelerin istatistik bölümünden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olanlar katılabilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), istenen alanlar için en az 80, puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı 20 kişi içerisinde bulunmak ta adaylardan istenecek.

Ayrıca, 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan KPSS;nin yabancı dil bölümünden (Almanca, Fransızca, İngilizce) en az 42 soruya doğru cevap vermiş olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS 2009 Mayıs-Kasım, 2010 Mayıs-Aralık) en az (C) düzeyinde puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.

Sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri ve sınav yeri, 10 Mart 2011 tarihinden itibaren Müsteşarlığın internet sitesinde (www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek.

Başvurular

Adaylar başvurularını, şahsen veya posta yoluyla 21 Şubat-4 Mart 2011 tarihlerinde arasında mesai saati sonuna kadar (18.00) Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığına yapacaklar.

Dış ticaret uzmanları

DTM tarafından yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan kariyer memurları olan dış ticaret uzmanları, hizmetin gereği olarak DTM merkez teşkilatında ve DTM'nin yurt dışı kadrolarında görev yapmaktalar.

Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Hastaneye kaldırılan Haluk Levent'in sağlık durumunda son durum EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Yerlikaya 'Kuyu-7' operasyonunu duyurdu: 33 suç örgütü üyesi yakalandı