Diyarbakır'a 35 milyon dolarlık sağlık yatırımı

Memorial Sağlık Grubu, Diyarbakır'da 35 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği hastanesiyle bölgede sağlık turizmi alanında öncü olmayı hedefliyor.

Abone ol

DİYARBAKIR - Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, Diyarbakır'da, 35 milyon dolarlık yatırımla, 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastanenin, 400 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet vereceğini söyledi.

Genç, hastanenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

"35 milyon dolarlık yatırımla 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastane, 400 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek.140 yatak kapasiteli hastanede 6 ameliyathane bulunuyor. SGK anlaşmaları kapsamında tüm branşlarda SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve devlet memurlarına hizmet verilecek.

Amaç yakın coğrafyadaki hastaları da Diyarbakır'a çekmek

Hastanemiz Diclekent'te, havaalanına yakınlığı ve merkezi konumu açısından stratejik bir noktada yer alıyor. Bu sayede sadece Diyarbakır halkı değil Batman, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis gibi yakın illerden ve yurtdışından gelecek hastalarımız da son derece rahat şekilde hastanemize ulaşabilecekler. Hastanemiz komşu ülkeler için de önemli bir alternatif olacak.  Diyarbakır hastanemize yakın coğrafyadan özellikle Irak'tan büyük ilgi olacağını düşünüyoruz. Artık yabancı hastalarımıza İstanbul ve Antalya'daki hastanelerimizin yanında, Diyarbakır hastanemizde de tedavi olma olanağını sunarak, bölgede sağlık turizmi alanında öncü olmayı amaçlıyoruz."

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama