Diyarbakır YDO, girişimciye 'acil servis' gibi hizmet veriyor.

Abone ol

Hüseyin AKDOĞAN / Karacadağ Kalkınama Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

Şubat ayından bu yana faaliyette olan  Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi (YDO), 'yatırımlarınız için doğru anahtar' sloganıyla çalışmalarına hızla devam ediyor. Hizmetleri tamamen ücretsiz olan YDO kamu kurumu olma gücünü kullanarak bölgedeki yatırımcıların önündeki izin ve ruhsat alma gibi bürokratik işlemlerini takip etmek, bunları asgari düzeye indirmek ve girişimcinin önünü açmak amacında. YDO ayrıca bölgenin iş ve yatırım imkânlarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak suretiyle bölgesel düzeyde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunuyor.

Hızla küreselleşen ve bölgeler arası rekabetin giderek arttığı dünyada, Diyarbakır'daki yatırımları hızlandırma yönünde atılması gereken ilk ve belki de en önemli adım, hem ulusal hem de uluslararası alanda ilimizin tanıtımını yapmak ve bölgenin muhtelif sektörlerdeki yatırım potansiyelinin bilinirliğini arttırmaktır. Bu kapsamda Diyarbakır YDO uzmanları, Diyarbakır'ın yatırım imkânlarını tanıtma hedefi doğrultusunda broşürler, sunumlar ve tanıtım filmi gibi basılı ve görsel materyallerle yurt içinde ve yurt dışında çeşitli fuar, toplantı ve konferans gibi organizasyonlara katılıyor.Böylece hem potansiyel yatırımcı firmalarla temas sağlanıyor hem de ticaret ve sanayi odaları gibi kuruluşlarla muhtemel işbirliği fırsatları hakkında görüş alışverişi yapıyor. Diyarbakır YDO, yatırım yapmak isteyen girişimcilerin muhatabı olarak sorunları yerinde çözmeye çalışıyor. Diyarbakır'da yatırım yapacak girişimcinin yanında yer alarak acil servis gibi hizmet veriyor.

Diyarbakır YDO, ayrıca yatırım danışmanlığı görevi de üstlenmiştir. Bu sayede yatırımlar hızlanırken, sanayi de gelişmeye daha açık hale geliyor. İstihdam gelişirken, daha sağlıklı bir rekabet ortamı oluşuyor. Kurumlar arasındaki diyalog güçleniyor, kamu ve müteşebbis dayanışması sağlanarak

girişimciler cesaretlendiriliyor. Bu kapsamda Diyarbakır ile ilgili gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen çeşitli bilgi taleplerine cevap veriliyor. Bu bilgi talepleri; bölgedeki işletmelerin faydalanabileceği teşvikler, çeşitli tarım ürünlerinin yıllık üretim miktarı ve hizmet ücretleri, organize sanayi bölgelerindeki parsel fiyatları, bölgedeki ücret seviyesi, elektrik maliyeti ve bölgedeki arazi durumu gibi çok çeşitli konularda olabiliyor. Buna ek olarak belirli bir sektörde yatırım yapmak isteyen girişimciler, başvuruları üzerine ilgili sektörlerde yatırım yapmak için izlenmesi gereken adımlar hakkında bilgilendiriliyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır YDO'nun sunacağı başka bir hizmet ise, yatırım yapma amacı ile ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı girişimciler için ilgili  kuruluşlar ile görüşmeler organize etmek.

Bu kuruluşlar; TSO, OSB'ler olabileceği gibi girişimciden gelen talep doğrultusunda kendi sektörleri ile ilgili şahıs ve kuruluşlar da olabilir. Diyarbakır YDO hakkında vurgulanması gereken en önemli husus, sunduğu hizmetlerin tamamen "ücretsiz" olması. Bölgede kamu sektörü, özel sektör ve STK'ın işbirliğini sağlayarak bölgenin potansiyelini harekete geçirmek, yeni iş ve istihdam olanakları oluşturmak ve böylece bölgesel gelişme ve kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da kurduğu YDO'larla hem bölgeye yeni yatırım çekmek için çalışıyor hem de bölgedeki yatırımcı ve işletmelere yenilikçilik, rekabet, markalaşma, kümelenme, ihracata yönelik üretim ve yeni pazar olanakları konusunda katkıda bulunmaya çalışıyor.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı