Dicle'nin durumu Başbakan'la aynı değil

AK Parti'li Bozdağ, Hatip Dicle kararının değiştirilemeyeceğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Hatip Dicle'nin durumu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın durumu arasında benzerlik yoktur. Kıyaslanması mümkün değil" dedi.

Bozdağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesi ve ardından bağımsız milletvekillerinin parlamento çalışmalarına katılmama kararlarını değerlendirdi.    

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AK Parti'ye veya yürütmeye veya yasamaya bağlı bir kuruluş olmadığını, üyelerini hükümetin atamadığını, alınan kararların Anayasa'nın 79. maddesi gereği, bu kurumun yetkisi ve tasarrufu dahilinde olduğunu belirten Bozdağ, "YSK kararlarını AK Parti ile veya hükümetle ilişkilendirmek büyük bir yanlıştır, partimize ve hükümete dönük insafsızlık ve haksızlıktır" dedi.

Anayasada ve yasalarda beğenilmeyen pek çok hüküm olabileceğini ve bunların değiştirilmesinin istenebileceğini ifade eden Bozdağ, "Ama demokratik bir ülkede, hukuk devletinin olduğu bir yerde bunları eleştirmek, bunları değiştirmek ve bunlara ilişkin tavırlar ortaya koymanın da demokrasinin ve hukukun sınırları içerisinde olması gerektiği de aşikardır. Tehditle veya şiddet çağrıları yaparak veya kriz çağrıları yaparak veya kaos ortamına dönük bir takım eylem ve davranışlarda bulunarak demokrasinin alanını, hukuk devletinin alanını genişletme imkanı bulunmaz, bugüne kadar da bulunmamıştır" diye konuştu.

Bozdağ, bağımsız milletvekillerinin hepsini demokrasi içinde mücadelelerini yapmaya, demokrasinin kalbi olan TBMM'deki çalışmalara katılmaya davet ettiklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Hatip Dicle'nin milletvekili adaylığı için açık bir engel olmasına rağmen adaylık müracaatı yapıldığını da kaydetti.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı