Devleti aşağılayan Alman milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Almanya'da savcılığın talebiyle, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Thüringen Eyalet Meclisi Milletvekili Björn Höcke'nin dokunulmazlığı kaldırıldı. Böylece Höcke'nin 2022'de yaptığı bir konuşmada Alman devletini aşağıladığı gerekçesiyle soruşturma yapılmasının yolu da açılmış oldu.

AA | Abone ol

Thüringen Eyalet Meclisi'nin Adalet Komisyonu, Milletvekili Björn Höcke'nin dokunulmazlığını kaldırdı. Dokunulmazlığın kaldırılmasını talep eden Gera Savcılığı'nın, AfD milletvekilinin 3 Ekim 2022'de Gera'da yaptığı bir konuşmada, Alman devletini aşağıladığı gerekçesiyle soruşturma yürüteceği ifade edildi.

Höcke daha önce de 16 bin 900 Euro'luk ceza almıştı

Devletin ve sembollerinin aşağılanmasını suç sayan Alman Ceza Kanunu'na göre bir toplantıda Federal Almanya Cumhuriyeti'ne, eyaletlere veya anayasal düzene hakaret eden ya da alenen aşağılayan kişilere 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

AfD'de aşırı sağın en radikal temsilcilerinden biri olan, partinin Thüringen Eyalet Teşkilatı Başkanlığını da yapan Höcke'nin daha önce de dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Höcke son olarak Halle Eyalet Mahkemesinde iki kez hakim karşısına çıkmış ve 'anayasaya aykırılık teşkil eden ve terör örgütlerine ait slogan kullandığı' gerekçesiyle toplam 16 bin 900 Euro para cezasına çarptırılmıştı.

MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti İstanbul'da hastane yangını: Hastalar tahliye edildi Berke Saka, 100 metre sırtüstünde 7. oldu