Devlet borçları faizsiz erteleyecek

Van'da esnafın Halk Bankası'na, çiftçilerin de Ziraat Bankası'na borçları 1 yıl ertelenecek.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 279, yaralı sayısını da 1300 olarak açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Van'da  faaliyet gösteren deprem mağduru esnafın Halk Bankası'na, çiftçilerin de Ziraat Bankası'na başvurarak, devletin vereceği destek hakkında bilgi alıp başvuruda bulunabileceklerini duyurdu. Arınç, bölgedeki işverenlerin kısa çalışma ödeneği uygulamasından da fayadalanabileceklerini ifade etti.

Borçların 1 yıl faizsiz olarak erteleneceğini kaydeden Arınç, SSK borçlarının da ertelenmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Van ve çevresindeki yüksekokul ve üniversitelerde eğitim gören öğrencileri de unutmadıklarını belirten Arınç, psikolojisi bozulan ve şehir dışındaki yakınlarının, ailesinin yanına dönmek isteyen öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılayacak otobüslerin tahsis edilmesi için valiliklere talimat verildiğini açıkladı.

Bülent Arınç, İsrail'in yardım önerisinin kabul edilmemesinin altında farklı sebepler aranmaması gerektiğini, ülkenin bu zor günde yaptığı öneri için müteşekkir olduklarını anlattı.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti