Dericiler 2023 hedeflerini aşmayı hedefliyor

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Dinç, deri endüstrisinin 2023 hedefi olarak öngörülen 4,5 milyar dolar ihracatı fazlasıyla aşacağını belirtti.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Dinç, deri endüstrisinin 2023 hedefi olarak öngörülen 4,5 milyar dolar ihracatı fazlasıyla aşacağını belirtti.

Dinç, Türkiye Deri Vakfı ve Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmelere değinirken, gelişmiş ülkelerdeki risklerin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızlarında düşüşler yaşama risklerini gündeme getirdiğini kaydetti.

İhracata Dönük Üretim Stratejisi, Girdi Tedarik Stratejisi ve İhracat Pazarlarının Çeşitlendirilmesi Stratejisi çalışmalarının kısa zamanda sonuçlandırılıp uygulamaya yansımasını beklediklerini ifade eden Dinç, şöyle devam etti:

"Deri ve deri ürünleri endüstrimizin ihracatı son dönemlerde toplam ihracatın üzerinde bir büyüme hızı ile ihracat hamlesine katkıda bulunmaktadır. 1,4 milyar dolar civarındaki mevcut yıllık ihracat rakamı, yurt içi turistik satışlar ve yurt dışına özel faturalı satışlarla birlikte fiilen 3 milyar doların üzerindedir. Bu nedenle endüstrimizin 2023 hedefi olarak öngörülen 4,5 milyar doları fazlasıyla aşacağımıza inancım tamdır. 

Çin'deki deri ve deri ürünleri üretiminde ortaya çıkan işçilik ve maliyet artışları, Türk deri sektörüne önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu itibarla bu gelişmelerin üretim ve pazarlama faaliyetlerimizde değerlendirilmesi gereklidir."

 İstanbul Deri Fuarı

Türkiye Deri Vakfı Başkanı Volkan Çandar da İstanbul Deri Fuarı (IDF) olduğuna işaret etti. Fuarın 17-19 Ocak 2012 tarihleri arasında TÜYAP'ta yapılacağını, etkinliğe şimdiden Yunanistan, Rusya, İtalya, Almanya, ABD, Pakistan, Çin'den talepler geldiğini kaydederek, "APLF, Shanghai, Lineapelle, Le Cuir seviyesinde bir fuarı organize etmeyi Türk deri sektörünün gerçekten hak ettiğine inanıyorum. Türkiye'nin dünyadaki yükselen imajı, dünyanın her yerindeki girişimciliği, ihracat hedeflerini çeşitlendirmesi, biz dericileri de aynı rotaya kolayca oturtuyor" diye konuştu.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı geldi 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Dolar/TL'den günün ilk rakamları Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı hayatını kaybetti