Deprem bilgilerinde "kirliliğe" son

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, deprem sonrasında açıklanan bilgiler konusunda ortak yaklaşım izleyecek.

Abone ol

ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, deprem sonrasında açıklanan bilgiler konusunda ortak yaklaşım izleyecek.

AFAD Başkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, afet ve acil durumlara ilişkin bütün hazırlıkların önceden tamamlanmasına yönelik çalıştıklarını belirterek, "Depremlerin büyüklüklerine ilişkin artık tek bir rakam açıklanacak" dedi.

Depremlerin büyüklüklerine ilişkin açıklanan rakamın, afet sonrası bölgeye yapılacak yardımları belirlemede ve hasar tespiti çalışmalarında önemli olduğunu vurgulayan Oktay, "7.1 büyüklüğündeki depremi yönetmekle 7.3 büyüklüğündeki depremi yönetmek sonuçları itibarıyla çok farklı. Depreme ilişkin açıkladığınız rakam, sadece bir rakam değil. Önlemlerin nasıl alınacağına ilişkin ilk etaptaki refleksleri belirleme noktasında çok önemli. Buradaki kafa karışıklığına son verdik" dedi.
 

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak